Yurt dışında şirket nasıl kurulur sorusuna gelin beraber detaylı bir şekilde inceleyelim. Artık hepimiz dünyaya açılmak ve kendimizi daha iyi şartlar içerisinde bulmak istiyoruz değil mi? Bunu sadece normal hayatlarımızda değil, iş hayatımızda da istiyoruz. Peki gerçekten yurt dışında bir şirket kurmak bu kadar kolay mı? Bu sorunun cevabı sizler için makalemizde mevcut. Hadi gelin hep birlikte yurt dışında şirket kurmanın zorluğunu, neler yapılması gerektiğini ve birçok detayı beraber inceleyelim.
Yurt Dışında Şirket Kurabilir miyim?
Elbette mümkün. Belirli şartları ve kuralları yerine getirdiğiniz taktirde evet. Üstelik güncel olarak Türkiye’de bir şirketiniz mevcutsa, bunu rahatlıkla yapabilirsiniz. Ancak en başta şunu hatırlatmak isteriz, Türkiye’de şirket kurmakla yurtdışında şirket kurmak çok farklı. Dış Ticaret Müsteşarlığı ile görüşme sağlayarak onların sağlamış olduğu imkanlardan faydalanabilir, planlarınız doğrultusunda derin bir yardım alabilirsiniz.
Bu sağlanan destekler içerisinde, kredi, ofis eşyası, kırtasiye malzemesi gibi şeylerin bulunduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu desteklerden eksiksiz bir şekilde faydalanmak için, Türkiye’de bir şirketinizin olması ve doğal yollardan bağlantı halinde olmanız gerekmektedir. Aksi olmadığı sürece şirketinizi yurtdışında büyütebilir ve faaliyetlerinize devam edebilirsiniz.
Nasıl Şirket Kurabilirim?
İlk bakışta yurtdışında şirket kurmak ve kur farkı neticesinde kazançlarınızın daha fazla olacağını görüyor olsak da, zorluklarını hafife almamamız gerekmektedir. Her işin bir zorluğu var diyerek, makalemizi okumaya devam ederken, sizler için hazırlamış olduğumuz maddelerde bu zorluklardan bahsettik. Gelin beraber detaylı bir şekilde bakalım.
Tavizi Olmayan Vergiler
Yurt dışında ticarete atılmak, sanıldığı üzere farklı bir ülkede, farklı bir yerde yeni bir düzen kurmak demektir. Her yerin düzeni ve kuralları farklı olduğu gibi yurtdışında şirket kurmanın da vergi ve ödemeler konusunda katı kuralları mevcut. Esneklik ve tolerans konusunda acımasız olan yurtdışı ülkeleri bu konuda girişimcileri epey zorlamakta.
Resmi Kayıtlar Ve Düzenlemeler
Meselenin sadece vergi olmadığını sizde az çok fark etmişsinizdir. Sadece vergi değil, bazı ülkeler yabancıların şirket kurma ve işletme sahibi olması konusunda kısıtlamalar getirmektedir. Ya da diğer bir örnekle yurtdışı ülkeleri, kendi vatandaşlarından birinin size ortak olmasını sunmaktadır. Kabul etmek size kalmış.
Dil Öğrenme
Dil olmazsa, hiçbir şey olmaz. Maalesef ki durum böyle. Sadece bulunduğunuz ülkenin dilini bilmek değil, farklı ülkelerin diline de hakim olmalısınız. Eğer büyük bir ticaret girişiminde bulunuyorsanız, bilgili ve kültürlü olmalısınız. Buna başarılı bir tercüman ile görüşme sağlayarak çözüm bulabilirsiniz.
Kültür Pekiştirmesi
Dil olmazsa olmaz dedik fakat kültüre de kolayca alışmalı ve kısa bir zaman içerisinde hakim olmalısınız. Evet belki bulunduğunuz ülkelerde ya da çalıştığınız ülkede aynı dil konuşuluyor olabilir, fakat kültürler elbette farklı olacaktır. Önemli olan adaptasyon sürecinizi en hızlı şekilde geçmek olacaktır
Yurt dışında İş Kurmak için 5 İpucu
Yurt dışında işi kurmanın pek çok avantajı bulunmaktadır. Gelin şimdi sizlere bunların neler olduğuna beraber bakalım.
Ülkeye Göre Ayak Uydurun
Kültür konusunda kendinize inisiyatif tanımamalısınız. Bulunduğunuz yerin özelliklerine, kültürüne alışmalı ve hızlı bir şekilde içine karışmalısınız. Elbette yardım alabilirsiniz. Bu süreci hem hızlandırmış olacak hem de deneyimli bir kişiden ince detayları öğrenmiş olacaksınız. Girişimcilik=ticaret demektir. Bunu asla unutmayın. Girmek istediğiniz sektör içerisinde, rakiplerinize bakabilir ve küçük örnekler alabilirsiniz.
Ülkenin Diline Tam Anlamıyla Hakim Olun
Yukarıda da belirttiğimiz gibi, dil olmazsa olmazınız olacak. Şirket kuracak kadar paranız olabilir, her şeye sahip olabilirsiniz ancak diliniz olmazsa siz orda bir hiç olacaksınız. Acı ama gerçek. Dil konusunda profesyonel yardım alabilirsiniz. Zaman içerisinde dilinizin pekiştiğini ve biraz daha rahatladığınızı hissedeceksiniz.
Ülkenin Kültürü İle Bütünleşin
Sadece ticaret ve iş dışında sosyal bir hayata sahip olmanızı öneriyoruz. Eğer her ortama ayak uydurabilen ve bu konuda çekingen olmayan biriyseniz, doğru maddedesiniz. Sosyalleşmek hem size yeni şeyler katacak hem de ticaret hayatınızda daha atik olmanızı sağlayacaktır.
Rekabet Araştırması Yapın
Yeni bir sektör için mi ordasınız? O zaman öncelikle bir araştırma içerisine girmelisiniz. Sizden önce neler yapılmış, şu an neler var, siz neler yapacaksınız. Bu soruların cevaplarını öğrenip pekiştirirseniz, başarısız olma gibi bir durumunuzun olmayacağına emin olabilirsiniz.