Yaratıcılığı 10 adımda geliştirmek istiyorsanız, yazımıza hoş geldiniz. İnsanlar yeni kararlar almak istediğinde ve kendini daha farklı bir noktaya taşımak istediğinde elbette bunun için çözüm yolları aramak isterler. Her ne olursa olsun öncelikle kendinize güvenmeniz gerektiğini hatırlatmak istiyor ve sözü daha fazla uzatmadan yazımızı incelemeye başlamak istiyoruz.
Yaratıcılığı 9 Adımda Geliştirmek
Yaratıcılığı 9 Adımda Geliştirmek nasıl olur şimdi detaylıca konuşacağız.
Kendimizi İşimize Adamalıyız
Eğer yaratıcı bir kişilik olmak istiyorsanız, öncelikle kendimizi tanımamız gerek. Neyi seviyoruz, neyi sevmiyoruz bunları sorgulamalıyız. Herhangi bir konuda bir fikriniz varsa buna göre adımlar atmalı ve kendimizi tam anlamıyla yapacağımız işe odaklamalıyız. Aksi taktirde eksik bir şeyler kaldığını fark edecek ve moral bozukluğu ile karşılaşacaksınız.
Uzman Olmalı ve Kendimizi Geliştirmeliyiz
Yeni bir fikir ya da denenmemiş bir şey üzerinde çalışmak isteyebilirsiniz. Bu sorun değil. Önemli olan attığımız her adımda kendimizi geliştirmemizdir. Siz eğer ne kadar yenilikçi ve istikrarlı olursanız, insanlar tarafından o kadar önde tutulacaksınız. Her geçen gün içerisinde yeni bir bilgiye ulaşmanız, zaman içerisinde o konu hakkında en deneyimli insana dönüşmenize yardımcı olacaktır.
Kendinize Küçük Ödüller Verin
Başlığı görür görmez “Fazla merak iyi değildir” cümlesini aklınıza getirmeyin. Merak iyi bir şeydir. Elbette her şeyin fazlası zarar ancak bu durum düşünüldüğünden daha farklıdır. Siz bir konuda merak sahibi olduğunuzda, beyniniz o konuda daha çok çalışmak isteyecek ve hatta inatçı bir karaktere sahipseniz kendinizi daha iyi bir şekilde geliştireceksiniz.
Bu esnada merak ettiğiniz ve çalıştığınız bir konu üzerinde her yeni bir adım attığınızda kendinize minik ödüllendirmeler yapabilirsiniz. Böylece daha motivasyonlu bir şekilde hareket edecek, hatta kendinizi tam anlamıyla başarıya odaklayacaksınız.
Risk Alın
Risk almadan başarıya asla ulaşılamayacağı konusunda kesinlikle net bir düşünceye sahibim. Her ne olursa olsun risk almalısınız. Sonunda başarısız olacağınızı düşünseniz bile adım atmalı ve kendinize sert deneyimler oluşturmalısınız. Aksi taktirde bir sonraki adımınızda başarıya ulaşamaz hatta adım atmak için yeterli cesareti bulamazsınız.
Önce Kendinize Güvenin
Herhangi bir konuda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız, öncelikle net bir kişiliğe sahip olmalısınız. Belki bir araba ya da resim çizme, müzik aletleri gibi bir çok konuda yetenekli olabilirsiniz. Ancak sadece yetenek sahibi olmanız yeterli olmayacaktır. Önce kendinize güvenmeli, daha sonrasında ise çevrenize bir güven vermelisiniz. İnsanlar sizinle çalışmak isteyebilir ya da size yardımcı olmak isteyebilir. Ancak bunun olması için insanların sizin isminizi duyduğunda “güvenilir biri” imajını sağlamış olmanız gerekmektedir.
Yaratıcı Olun
Yetenek ve yaratıcılık çok farklı şeylerdir. Ancak yaratıcı bir yönünüz varsa, sahip olduğunuz yetenekleri somut bir hale dönüştürebiliyorsanız asla durmayın ! Her yeni bir çalışmanızda bir önceki günden daha deneyimli ve sağlam bir ustalığa doğru ilerlemiş olacaksınız. Birilerinin sizi fark etmesi ve en basit haliyle sizi tanıması için öncelikle insanlardan farklı olmalısınız. 10 kişi içinden bir seçim yapılacaksa sizin ilk sırada yer almanız gerek. Aksi halde olduğunuz yerde saymaya ve kendi çarkınızı kendiniz döndürmeye devam edersiniz.
Başarısızlığı Deneyim Haline Getirin
Korkak ve tedirgin bir şekilde başarıya ulaşamazsınız. Ne olursa olsun sağlam ilerlemelisiniz. Ayakta dimdik durmalısınız. Kaybetmenin eşiğine gelseniz bile duruşunuz ilk başladığınız gün ki gibi olmalı. Eğer o an başarısız olduysanız, hemen diğer planınızı uygulayın. Planınız yoksa yeniden düşünün. Başarı merdivenlerini bir anda atlayamazsınız. Kaybetmekten ve başarısızlıktan korkmayın.
Beyin Fırtınası Yapın
İnsanlar sizin hakkınızda yorum yaparken “O başarır, O bir yolunu bulur” dedirtmeniz gerek. Yani hep bir b planına sahip olun. Herhangi bir konu üzerinde çalışıyorsunuz, işler umduğunuz gibi gitmedi. Hemen diğer planınızı uygulayın. Girişken yeteneğinizi fikir üretme konusunda ne kadar geliştirirseniz, o kadar başarılı olursunuz.