Başarılı, mutlu ve rahat bir hayat sürmek için üniversite okumak şart mı sorusu özellikle günümüz gençlerin en tartışmalı konusundan biri haline gelmiştir. Üniversite okumamış olup özellikle girişimcilik alanıyla ün kazananları bireylere tanık oldukça, üniversite okumak şart mı sorusu akıllara daha fazla takılmaya başlamıştır.
Üniversite Okumak Gerekli mi
Üniversite okumak uzun senelerdir hem aile hem çevre tarafından desteklenen ve takdir gören bir olaydır. Okumaya teşvik ve meslek alanında veya kişisel gelişim açısından ilerleyebilmek için güzel bir yoldur. Okumanın yaşı yoktur elbette fakat genç kesimin üniversite okuması hayatının en güzel yıllarını geçireceği dönem olduğunu birçok kişi tarafından duymuşsunuzdur. Okumak istemeyen kesim için bu görüş aynı yönde olmayabilir elbette. Günümüzde diploma ve meslek sahibi olmak için üniversite okumak bir seçenektir ancak şart mıdır?
Üniversite Okumak Şart mıdır
Aile ve toplum baskısıyla okuyup, hedefi ve hayali bulunmayan binlerce genç vardır. Üniversite bir amaca ulaşmaktan çok ıstırap ve zorunluluk hissettiren zorlu bir yol haline gelir. Elbette üniversite yılları içerisinde bir hedef ve hayal belirleyen öğrenciler de bulunmaktadır. Bazı öğrenciler için ise durum tam tersidir. Üniversite hayali ve ulaşmak istediği bir hedefe sahip olmasına rağmen belli sebepler ile okuyamayan binlerce kişi de bulunmaktadır.
Genellikle ailesinin ekonomik durumu iyi olan öğrenciler ya üniversiteye gitmek istemiyorlar ya da gitmiş olmak için gidiyorlar. Ve yine genellikle ailesinin durumu yeterli olmayan öğrenciler ise hem kendisini hem ailesini daha iyi koşullar altına taşımak ve hayal ettiği yaşamı oluşturabilmek için üniversiteye gitmek istiyorlar.
Üniversite okumanın veya okumamanın yüzlerce sebebi olabilir elbette. Bazı mesleklere (doktor, psikolog, savcı, veteriner hekim, hemşire gibi) ulaşmak için üniversite şarttır evet ancak hayal edilen ve ulaşılmak istenilen hayat için kesinlikle üniversite okumak şarttır diye bir yargıda bulunamayız. Bu durum bireylerin yetenek, beceri, zeka ve kendini geliştirip en iyisi olduğu ilgi alanlarıyla alakalı bir durumdur. Bu yüzden önemi büyük olan bu soruyu ulaşmak istediğiniz hayat ve hedef doğrultusunda, zekanız ve becerilerinizi göz önünde bulundurarak ancak kendiniz yanıtlayabilirsiniz.