Son zamanlarda birçok kişi “Tuhafiye Dükkanı Nasıl Açılır?” aramasını oldukça fazla yapmaya başlamıştır. Sizlerde bu aramaları yapıyorsanız ve detaylı bilgi almak istiyorsanız, tam aradığınız yayındasınız.
Tuhafiye Dükkanı Nasıl Açabilirim
Son yıllarda hobi ve el ürünlerine ilgi artmış durumda. Tabi bu tarz hobi ürünlerinin satıldığı dükkanlara ilginin artması da buna bir katkı sağlamaktadır. Sizde bu sektördeki satış potansiyelini park ettiyseniz bu girişimde bulunmak size kazanç sağlayacaktır. Daha önce bu işe kalkışmadığınızın pek bir önemi bulunmamaktadır. Önemli olan ihtiyaçlar doğrultusunda doğru tedarik edilen ürünlerle bu ürünlerin satışını gerçekleştirmeniz olacaktır. Bu yazımızda Tuhafiye dükkanı açmak, kazançları, maliyetleri gibi bilgilere yer vereceğiz.
Bu tarz bir işletme açmanın sağladığı en büyük avantaj, müşteri sürekliliğinin olmasıdır. Örneğin; bir müşteriniz kazak dikmek için sizden ip aldığında ya da resim yapmak için malzeme aldığında bunun bitiminde size yine gelecek olmasıdır. Tabi bir çok insan sizden aldığı malzemelerle yaptığı ürünleri satmaktadır.
Tabi bu işi genel boyutlarda düşünmemiz gerekiyor. Özellikle online satış platformlarında bileklik, takı, giyim gibi ürünlerin satışının yapıldığını düşünürsek bu sizin için karlı bir iş olabilir. İşin güzel yanı bu tarz ürünleri yapıp satanların gün geçtikçe satısının artıyor olması. Bu girişimci kişilere tedarik sağlamanız ise yapıp satmaktan daha avantajlıdır. Şimdi tuhafiye açmak isteyenler için detayları inceleyelim.
Tuhafiye Dükkanı Açmak
Tuhafiye dükkanları, genellikle iplikçi, yüncü dükkanlar olarak karşılaştırılmaktadır. Bu tarz ürünlerin satışını yaparsanız normal dükkanlardan farkınız kalmaz. Günümüzde tercih edilen hobi ürünler daha çok satılmaktadır.
Şimdilere amigurumi, keçe, kil, takı gibi ürünler daha çok satılmaktadır. Sadece müşterilerinizin talebi ile ilerlemek yerine kendinize bir şeyler katmalısınız. Bu işte sohbet muhabbet ve tanışmalar çok olur. Müşterilerinizi bilgilendirmeli, yönlendirmelisiniz. Bir müşteriniz örgü yapan biriyse, ona mum satışı konusunda bilgi verebilirsiniz.
Hangi ürünlerin nasıl yapılacağı hakkında internet üzerinden sınırsız bilgiye ulaşabilirsiniz. Önce siz bilgi sahibi olup, sonra müşterilerinize destek olabilirsiniz. Ya da onlar için kitapçık hazırlayıp, reklam yaparak kendinize katkı sağlayabilirsiniz.
Şimdilerde bir çok kişi Etsy sayesinde el yapımı ürünler satmaktadır. Bu site dünya üzerinde en çok ticaretin döndüğü en yoğun kalabalık sektörden biridir. Türkiye’de evde üretim yapan ve satışa çıkaran kişiler mevcuttur. Sizde bu konuda kendinizi geliştirip müşterilerinize ve kendiniz adına ürünler satabilirsiniz. Zira satış fiyatı 20 TL olan bir lif örgüsünün satış fiyatı 20-30 dolar arasında olmaktadır.
Tuhafiye Dükkanı Nasıl Açılır?
Öncelikle nasıl bir işletme kuracağınızı ve maliyetinizi hesaplamalısınız. Sermayeniz arttıkça cironuz artacaktır. Bu sebeple sermayeden yana bonkör olmalısınız. Tabi hanımlar genellikle düşük sermaye ile başlamak istiyorlar. Düşük bir sermayeye sahipseniz, adım adım ilerlemelisiniz. Mesela önce örgü ile ilgili malzemelerin alımını yapın. Para kazanmaya başladığınızda adım adım büyümeye devam edin. Bir anda kendinizi zorlamayın.
Sermaye belirlendikten sonra yol haritanızı oluşturun. Bu işe girdikten sonra artık geri dönüşünün olmayacağını unutmamalısınız. Bu işi nasıl yapacağınız, nasıl ilerleyeceğiniz, iş planınız, dükkanınızın dekoruna kadar planlamış olmalısınız. İş esnasında iş kurmadan önceki fikirlerinizi düşünemeyebilirsiniz.
Sıra geldi dükkanınızı bulma konusuna. Tuhafiye dükkanı caddede ya da ara sokakta açılabilir. Bu tamamen bulunduğunuz lokasyon ile alakalı.. Ancak bu sektörde tanınma ve dükkanınızın büyüklüğü çok önemlidir. Müşteri rahat bir şekilde dükkanınızı gezip ürünleri inceleyebilmeli. Diğer türlü müşteri kaybetme olasılığını unutmamalısınız.
Dükkan bulduktan sonra vergi levhanızı çıkarın. Aldığınız ürünleri kendinize fatura ettirmelisiniz. Muhasebecinizin bilgili ve donanımlı olduğundan emin olun. Muhasebeci yardımıyla vergi levhanızı çıkartmanız 1 gününüzü alacaktır.
Vergi levhası çıktıktan sonra dükkanınızın dekor aşamalarını tamamlamalısınız. Bu aşamada renk uyumuna ve düzenli olmaya özen göstermelisiniz. Tasarımlarınızda koyu renkler kullanmayın. İnsanlar koyu renkli ortamlarda çok durmak istemezler. Sıra geldi malzemelerinizi temin etmeye. Tahtakale, İstoç gibi yerlerde toptancı bulabilirsiniz. İstanbul dışındaysanız firmalarla anlaşıp ürün siparişi verebilirsiniz.
Tüm her şeyi yaptıktan sonra sıra açılış yapmanıza geldi. Süpermarket olmadığınız sürece görkemli bir açılış yapmanıza gerek yok. Sadece balon ve süslemeler ile açılış yapabilirsiniz. Gelip geçen insanlar dükkan açılışını fark etseler yeterli olacaktır.
Tuhafiye Dükkanı Açma Maliyeti
Ortalama bir tuhafiye açmanı maliyeti 50.000-200.000TL civarındadır. Maliyetin üst sınırı yoktur. Sadece yeni başlayacak olanlar insanlar için yüksek yatırımlara gerek yok.. Ancak minimum sermaye ile açılan dükkanın giderleri size fazla gelmeye başlayabilir.
- Yaklaşık olarak 2 Bin TL civarı kirası olan bir dükkan için,
- Hesaplayacak olursak 2 Bin Kira, 2 Bin Depozito,2 Bin Komisyon dediğimiz zaman yaklaşık olarak 6 Bin TL,
- İşletme Raf, Banko, Tabela, Işıklandırma ile 20 Bin TL civarında,
- Vergi Levhası, yazarkasa, Tuhafiye Ruhsatı dediğimiz zaman yaklaşık 5 Bin TL civarı gidecektir.
Başlangıçta 31.000TL civarı bir gideriniz oldu. Hesapta olmayan giderlerinizde dahil edildiğinde 50.000TL civarı bir maliyetiniz olacaktır.