İftarda yemeniz gerekenler adlı makalemize hoş geldiniz değerli okurlarımız. Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde, oruç tutulmaya başlandı ve aynı zamanda insanlar iftarda ne yiyeceğinin telaşına düştü. Kimileri çok ağır ve sağlıksız menüler seçerken, kimileri ise daha hafif ve faydalı yiyeceklerden menü oluşturmakta. Bizlerde bugün, belli başlı iftar menüsü tavsiyeleri vereceğiz.
İftarda Yemeniz Gerekenler
İftarda yemeniz gerekenler, özellikle sağlık konusunda çok büyük önem arz etmektedir. Oruç tutmak, vücudu dinlendirir ve aynı zamanda daha sağlıklı bir birey olmanızı sağlar. Bunu sadece dini boyutta düşünmemek gerek. Oruç tutmak gerçekten de insan sağlığı için oldukça önemlidir. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan yazımızı incelemeye başlayalım.
İftar Menülerinde Neler Olabilir?
İftar menüleri konusunda internetten araştırma yapmadan önce, mutlaka ve mutlaka sofranızda bir çorba bulundurmalısınız. Hem mideniz hem de bağırsaklarınız için onarıcı ve faydalı bir görev edinen çorba, akşamları sıcak sıcak içildiği zaman daha iyi gelmektedir. Devamında ise menü kararı size ve ailenizin isteklerine bağlı ancak birçok çeşit ve yağlı yiyeceklerden oluşan bir menü oluşturmak, tuttuğunuzun orucun size sağladığı faydaları yok edecektir. Bu konuda, devamlı görüştüğünüz bir diyetisyeniniz varsa fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.
Mercimek Çorbası, Bulgur Pilavı Salata
Ramazan ayının harika menülerinden olan bu 3’lü, özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez bir simgesi haline gelmiş bulunmakta. Gün içerisinde işten geldiniz ve iftara çok az bir zaman kaldıysa, direkt olarak bir mercimek çorba, bulgur pilavı ve çoban salata yapabilirsiniz. Oruçlu olan kişilerin genellikle sadece karnını doyurmak istediği ve sıcak bir çorba ile orucunu açmak istediğini düşündüğümüzde, menünün harika bir seçenek olduğunu atlamamalıyız.
Salatayı ister mevsim salata yapın isterseniz çoban salata, en azından pilavın yanında güzel gideceğini ve sağlık açısından da oldukça faydalı olduğunu unutmamak gerek. Sonuç olarak bir akşam öğünü yiyorsunuz ve salatanın menünüzde bulunması gayet normal bir durum diyebiliriz. İftarda yemeniz gerekenler adlı makalemizin olmazsa menüsü arasında mutlaka yer vermeniz gerekenler arasında bulunmaktadır.
Şehriye Çorba, Salata, Patates Yemeği
Diğer bir önerimiz ise başlıktan da anlaşılacağı gibi sevilen ve tercih edilen bir akşam yemeği olacaktır. Salatasız iftar menüsü olmaz diyerekten yanına bir şehriye çorba ve patates eklediğimiz zaman, menü bizim için oldukça faydalı ve sağlıklı diyebiliriz. Şehriye çorba, hem lezzeti hem de doyuruculuğu ile olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır.
Patates yemeğini yaparken ister içine et koyun isterseniz kıyma, sade haliyle bile bence gayet makul bir menü içeriği diyebiliriz. Özellikle iftar sofralarında ağır yemek yememek için özen gösteren hanımların, pratik ve sağlıklı bir kolay yolu bulunmakta.
Patates Kızartma, Mevsim Salata, Karnıyarık ve Yoğurt
Her gün düzenli ve sağlıklı bir şekilde yemek yiyoruz, bugünde ufak bir kaçamak yapalım diyorsanız menünüz şimdiden hazır. Eğer evdeyseniz ve vakit konusunda sorun yaşamıyorsanız, iftar menünüzü patates kızartma ve karnıyarık ile oluşturabilirsiniz. İftarda yemeniz gerekenler adlı makalemizin olmazsa olmazı olarak bu menüyü oluşturmazsak olmazdı.
Yoğurt konusuna dikkat çekmek istiyoruz çünkü akşam yemeklerinde ne kadar faydalı olduğunu uzmanlar defalarca açıkladılar. Özellikle yakıcı ve doyurucu bir özellik barındıran yoğurt, menünüzde ağır yiyecekler varsa yanında mutlaka bulundurulmalıdır. Ayrıca, şu an bahsettiğimiz menünün doyurucu olması sebebi ile, hiçbir şekilde ekmek tüketmeden orucunuzu açabilir ve aynı zamanda masadan kalkmış bir şekilde ayrılabilirsiniz.
Mevsim salatanın ise içerisinde doğal ve faydalı yeşillikler barındırması, aynı zamanda sağlıklı ve akşam yemeği için olumlu olması da diğer bir avantaj.
Sizlerde birçok şekilde menü oluşturabilir ve sunabilirsiniz ancak önemli olan ağır ve sağlıksız yiyeceklerle öğün geçirmemeniz gerektiğini unutmamaktır. Sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.