Romanian Deadlift hareketi son zamanlarda sıklık ile yapılan bacak hareketlerinden bir tanesidir. Bu hareket genel olarak tüm vücudu çalıştırıyor olsa bile ağırlıklı hedef bacaklardır. Sizde bacak kaslarını çıkartmak veya bacağınızda bulunan yağları eritmek istiyorsanız bu hareketi yapabilirsiniz. Fakat bu hareketi yaparken sakatlık yaşamamak için dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Sizlere vereceğim bu noktalara geçmeden önce Romanian Deadlift hareketi hangi bölgeyi çalıştırdığına bakalım.
Romanian Deadlift Hangi Kasları Çalıştırır?
Romanian Deadlift hareketi ağırlıklı olarak bacak kaslarını çalıştıran bir harekettir. Bunun yanında sırt kaslarına da etki ettiğinden dolayı sırt bölgelerini de çalıştırmaktadır. Son olarak vücudun alt kısımları ve karın bölgesini çalıştırdığından dolayı sevilerek yapılan harekettir.
Romanian Deadlift Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hareketi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlar sırası ile;
- Belinize mutlaka halat kemeri takın. Bu belinizi destekleyerek daha doğru bir hareket yapmanıza yardımcı olacak.
- Ağırlıkları kaldırdığınız zaman belinizi mutlaka dik tutmanız gerekmektedir. Tutmadığınız zaman sakatlık yaşama şansınız artacaktır.
- Kaslarınız aktif şekilde çalışması için Hissederek yapın.
- Diğer bir önemli nokta ise bileklerinizi desteklemektir.
- Her hangi bir sakatlık yaşamamak için ani hareketlerden kaçının.
- Kaldırabileceğiniz ağırlıktan fazlasına girmeyin.
Sizlere verdiğim Romanian Deadlift hareketi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan bazıları bu şekildedir. Bu maddelere dikkat etmeniz hem gelişiminiz hem de her hangi bir sakatlık yaşamamak için dikkat edip uygulamalısınız.
Romanian Deadlift Hareketi Nasıl Yapılır?
Romanian Deadlift hareketini yapmadan önce dikkat etmeniz gereken noktalara baktıktan sonra nasıl yapılacağına bakabilirsiniz. Hareketi yapmak için sırası ile;
- İlk olarak kaldırabileceğiniz ağırlığı ayarlayın.
- Ayarladıktan sonra ağırlıkların sabit olup olmadığını kontrol edin.
- Haltere yaklaşıp ayaklarınızı yerleştirin.
- Ardından çok hafif bir şekilde bükülün ve avuç içleriniz aşağıya bakacak şekilde halter çubuğunu tutun. Bu hareketi yaparken duruşunuzu bozmamanız gerekmektedir.
- Halter çubuğunu kaldırırken hem omuz hem de karın karın kaslarınızı aktif bir şekilde çalıştırın.
- Halteri kaldırırken sırtınız ve boynunuzun düz olmasına özen gösterin. Aksi taktirde sakatlanmaya yol açabilirsiniz.
- Son olarak kollarınız yana doğru olacak şekilde indirin.
Bu hareketi 3 set 12 tekrar şeklinde yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra 3 set 8 tekrar şeklinde de yapabilirsiniz. Fakat unutmayın ki hareketi yapmadan önce bilen birine sorup yapmanız sizler için çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü bu hareketi yaparken sakatlanan pek çok sporcu bulunmaktadır.