Hayatımızın her anının online olduğunu düşündüğümüzde online kurs açmanın da ne kadar mantıklı bir hareket olacağını tahmin edebilirsiniz. İnternet ortamının hızlı bir şekilde büyümesi ve aynı zamanda insanların tamamen online hayata yönelmesi, birçok iş kapısını da beraberinde getirdi.
Online Kurs ile İnternetten Para Kazanma
Online kurs eğitimleri sayesinde insanlara uzaktan istediğiniz gibi eğitim verebilir ve aynı zamanda birçok kişiye de erişim sağlayabilirsiniz. Elbette bunun için belirli prosedürler ve yapılması gerekenler bulunmakta. Bu sayede internetten para kazanmak, kısa süre içerisinde sizin için bağımlılık oluşturacak ve aynı zamanda online kolaylık sayesinde daha rahat çalışabilirsiniz. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan yazımızı incelemeye başlayalım.
Online Kurs Sayesinde Kazanılacak Artılar
- Kullanımı kolay olan online platformlar bu işi daha kolay bir hale getirdi.
- Şu anda yaptığınız işi daha iyi bir konuma getirmek için online kurs açabilirsiniz.
- Aynı online kursu devamlı satmaya başlayarak pasif gelir oluşturabilirsiniz.
- Online kursunuzu reklam amaçlı kullanarak insanlara diğer ürünlerinizi gösterebilirsiniz.
- İnternetten geniş bir platform olduğu için bütün dünyaya erişim sağlayabilirsiniz.
- Kursunuzu satın alan kişiler zamanla diğer hizmetlerinizden de yararlanmak isteyecektir.
Kurs Konusunu Belirleyin
Öncelikle bilgili olduğunuzu düşündüğünüz şeyler hakkında bir liste oluşturun. Belki ailenizden biri yada arkadaşlarınızdan birkaçı sizin bilgili olduğunuz bir konu hakkında yardım isteyebilir. Yada yaptığınız bir iş ile ilgili otomobil tamiri gibi bir konuda kurs oluşturabilirsiniz. Yeni başlayacaklar için öncelikle hobilerinize ve kesinlikle deneyimli olduğunuza inandığınız bir konuda plan oluşturmalısınız.
Araştırma Yapın
Elbette kimsenin satın almayacağı bir kurs için saatlerinizi ve nakitinizi harcamak istemezsiniz. Birçok kişi vermiş olduğunuz bilgilerden yararlanmak isteyebilir ancak asıl soru şu, Para ödemek isterler mi? Kursunuzu hazırlamadan önce belirlemiş olduğunuz konunun insanların ihtiyaç duyduğu bir şey olduğu ve satın alınacağı konusunda emin olduğunuz bir şey olmasına dikkat etmelisiniz.
Kursunuz İçin Plan Oluşturun
Eğer kursunuzu satacak bir Pazar içerisine girdiğinizi düşünüyorsanız, diğer bir nokta ise bu kursun içeriği olacaktır. Kursun doğası gereği, kurs içerisinde belirlediğiniz konu hakkında en ince detaylara kadar bilgi aktarmalı ve insanların kafasındaki bütün soru işaretlerini kaldırmalısınız. Kurs yazılan blog gönderiler gibi yüzeysel olmamalıdır.
Kursunuzu planlamanın daha kolay olması için konularınızı başlık başlık ayırmalısınız. Her bir başlık yeni bir konu girişi olmalıdır. Örneğin evden çalışmak ve iş kurmak üzerine bir kurs oluşturdunuz. Daha öncesinde hazırlamış olduğunuz planları başlık başlık ayırarak bunu kurs içerisinde insanların daha kolay ulaşabilecekleri bir hale getirebilirsiniz.
Derslerinizi Hazırlayın
Bu online kurs hazırlamanın en çok uğraştıran ve zaman alan kısımlarından biridir. Tüm ders içeriklerinde, başlangıçta çıkacak bir metin yada logo tasarlamalısınız. Metin halinde oluşturduğunuz derslerin içerisinde yazım hatası olmadığına dair sık sık kontrollerde bulunun ve sisteme yüklediğiniz videoların sorunsuz çalıştığından emin olun.
Reklam Yapın
Platformunuzu seçtikten sonra yapmanız gereken kursunuzu internete yüklemektir. Eğer seçtiğiniz platform kursunuzu kişiselleştirmeye izin veriyorsa logo yada renk düzenlemesi gibi göze hitap eden şeylerin ayarlamasını mutlaka yapın. Bu, sizin markanızın özgün olduğunu vurgulayacaktır.
Platform haricinde kursunuzu farklı yerlerde pazarlamalısınız. Udemy gibi bir hizmeti kullanıyor olsanız bile öğrenciler Udemy sayesinde kursunuza kolaylıkla ulaşabiliyor olsalar da, kendi pazarlama yöntemlerinizi geliştirmelisiniz.
Bilgileriniz Güncel Olsun
Her ay düzenli olarak kurs içerisindeki bilgilerin güncel olduğundan emin olmak için kontrollerde bulunun. Eskimiş bilgiler hakkınızda kötü yorumlara sebep olabilir ve hiçbir öğrencinin işine yaramaz. Ayrıca zaman içerisinde oluşan ders kaynaklarındaki bozuklukları onarmalı ve insanlara kesintisiz bir eğitim sunmalısınız.