Son zamanlarda “Migros Personel Şartları ve Maaşları” araması oldukça fazla yapılmaktadır. Sizlerde bu aramaları yapıyorsanız ve konu hakkında merakınız varsa tam aradığınız yayındasınız.
Migros Çalışma Şartları
Migros çalışma şartları ekonomik zorluklar ile boğuştuğumuz bu günlerde iş arayan kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaya başlanmış bir konudur. Sizler için makalemiz içerisinde migros çalışma şartları, migros maaşları ve migros hakkında merak edilen bütün sorulara cevap vereceğiz. Migros İsviçre’nin en büyük ve en önde gelen şirketlerinden biridir. Aynı zamanda en güçlü süpermarket zinciri arasında yer almaktadır. Avrupa genelinde isim yapmış 40 market işletmesinin ilk sıralarında yer almaktadır.
Migros market zincirinin tarihi gerçekten hatırı geçer derecede eskilere dayanmaktadır.25 Ağustos 1925 yılında ilk defa Zürih’te faaliyet göstermeye başlamıştır. Migros isim anlamı aslında yarı toptancı anlamına gelmektedir. Migros Türkiye‘nin kurucusu yine bu firma olmuştur. Migros gibi tarihi çok eskiye dayanan ve kaliteli bir firmanın ülkemiz içerisinde birçok insana istihdam sağladığını biliyoruz.
Tarihinin eskilere dayanıyor olması, şirketin her konuda deneyim sahibi olmasını sağlamış ve bu sayede rakiplerinden daha önde olmaya devam etmiştir. 2019 yılında açıklanan verilere göre, Migros sahip olduğu maddi mal varlığı sayesinde 17.sırada yer almaktadır. İleriye dönük yatırımlara önem veren Migros, 2022 yılı itibari ile daha üst sıralarda yer almaya devam etmektedir. Şirket istihdam sağladığı personel sayısı ile ilk 10 içerisinde yerini korumaktadır.
Migros Part Time Çalışma Saatleri Ne Kadar Süre?
Ülkemiz içerisinde belirlenmiş çalışma süresi 4857 İş kanuna göre toplam 45 saattir. Kanunlara göre part time çalışmak isteyenlerin süresi ise haftalık çalışma saatinin 2/3’ünden daha az olmak zorundadır. Bundan anlayacağımız part time çalışma süresi haftalık 30 saat olmalı ve bu süreyi geçmemelidir. Bu durum elbette her kurum gibi Migros marketini de kapsamaktadır. Bu konu Migros çalışma şartları içerisinde değerlendirilebilir. Yani Migrosun çalışma koşullarından biri ise bu süredir. Part time çalışmak isteyen kişilerin süreleri, iş görüşmesi sırasında kararlaştırılıp ona göre anlaşma sağlanabilir.
Migros’un Türkiye’de Kaç Tane Şubesi Var ?
Migros, 2020 yılında yaptığı açıklamaya göre, Türkiye‘de 2213 adet şube olduğunu, bunun yanı sıra 61 tane Macrocenter şubesi olduğunu açıklamıştır. Ayrıca bunlar haricinde Migros sanal market gibi uygulamalarda bulunmaktadır. 2021 yılında ise Migros’un 2316 mağazası olduğunu görmekteyiz.
Migros Ne Zaman Kuruldu ?
Migros, Türkiye’de 1954 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Ancak Migros, 1925 yılında Zürih’te ilk kez faaliyete geçirilmiştir.
Migros Çalışan Maaşları Ne Kadar ?
Migrosun çalışanlarına vereceği ücret, çalışma sürelerinin görüşüldüğü gibi yüz yüze bir şekilde konuşulup anlaşmaya varılabilir. Ancak ülkemizde mevcut olan asgari ücret bütün kurumlarda geçerliliğini koruduğu için bu durumda da yine personeller asgari ücret alacaklardır. 2022 yılında yapılan açıklamaya göre asgari ücret 4253TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret taban bir fiyat olduğundan ötürü migros çalışanlarına ve bekar erkeklere, minimum 4300TL verecektir. Mağaza sorumlusu olarak çalışan personel ortama olarak 5000TL-6000TL almaktadır. Mazağa müdür yardımcısı olarak görev alan kişi 4500TL-5500TL almaktadır. Mağaza Müdürü pozisyonunda görev alan bir kişi ise 5500TL-6500TL aralığında bir maaş almaktadır. Az öncede bahsettiğimiz gibi Migros içerisinde verilen maaşlar yüz yüze yapılan görüşmelerde daha net olarak anlaşılmaktadır ve buna göre fiyatlarda değişiklik görülebilmektedir.
Migros Market Zincirinde Hangi Pozisyonlarda Çalışılabilir?
Migros çalışma şartlarını kabul ettiğiniz andan itibaren sırada hangi pozisyonda çalışmak istediğinizi seçmek kalmaktadır.
Migros çok büyük bir market zinciri olduğu için, binden fazla ürün çeşitliliğini içinde barındırmaktadır. Bundan dolayı Migros’un çeşitli personellere ihtiyacı vardır. Migrosta çalışmak isteyen kişilerin, hemen hemen çalışabileceği pozisyonları sizler için sıraladık.
Bunlar sırası ile;
- Kasap,
- Şarküteri,
- Bölüm yöneticisi,
- Tezgâhtar,
- Kasiyer,
- Mağaza Müdür Yardımcısı,
- Mağaza Sorumlusu,
- Mağaza Yöneticisi,
- Bölge müdürü,
- Mağaza müdür Vekili,
- Mal Kabul Elemanı,
- Danışma,
Çalışma pozisyonları başlıca bu şekildedir.
Migros Haftalık İzin Kaç Gün ?
Migros personeli günlük 8,5 saat çalışmaktadır. Market zincirinde tamamen vardiya sistemi ile çalışılmaktadır. Vardiya sayısı ise 2 olarak belirlenmiştir. Bir Migros personeli haftanın 6 günü çalışmakta ve 1 gün izin yapmaktadır.