Kötü düşünceler neredeyse tüm insanlığın yer yer yaşadığı olumsuz bir durumdur. Kötü düşünceler kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Yani A kişisi için olumsuz bir anlam ifade etmeyen düşünce B kişisinin korkulu rüyası olabilir. Kötü düşünceler bazı insanlarda seyrek görülürken bazılarında büyük sıklıklarla görülebilir. Ancak hepimiz bizi rahatsız eden, günlük yaşantı ve modumuzu düşüren kötü ve negatif düşüncelerden arınmak isteriz.
Doğru olan da budur çünkü insan zihni ne kadar pozitif ve iyi düşüncelere odaklanırsa problem karşısında çözüme ulaşması ve iyi durumları kendine çekmesi o kadar kolaylaşır. Ve yine insan zihni ne kadar negatif ve kötü düşüncelere odaklanırsa problemler karşısında çözüme ulaşamaması ve kötü durumları kendine çekmesi kolaylaşır. Aynı zamanda kanıtlanmış bir gerçek olarak negatif düşünceler insan sağlığını da hem zihinsel hem fiziksel yönde olumsuz etkilemektedir. Kötü düşüncelerden arınmak istiyorsanız tavsiyelerimizi dikkate almalısınız.
Kötü Düşüncelerden Kurtulma Yolları
Negatif düşüncelerin sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Bunu başarmak elbette ki kolay değildir ancak zaman geçtikçe bunu yapabildiğiniz fark edecekseniz. Negatif düşünceler zihninizi doldurmaya başladığı zamanlarda ilginizi başka bir alana yöneltebilirsiniz. Bu yapmaktan zevk aldığınız bir aktivite veya izlemekten keyif aldığınız bir program olabilir. Olumlu düşünceler çağrıştıracak müzikler dinleyerek, kötü düşüncelerin yerini pozitif düşüncelerle doldurmak için kendinizi biraz zorlamalısınız.
Kötü Düşüncelerden Kurtulun
- Zihninizde oluşan kötü düşüncelerin neler olduğunu saptayın. Kötü düşüncelerin kökenini ve size neden kötü hissettirdiğini anlamaya çalışın.
- Duygu ve düşüncelerinizi tanıyın. Size neylerin kötü neylerin iyi hissettirdiğini iyice anlayın.
- Kendinizi suçlamayın. Her insan gibi sizinde yanlış tercihler yapabileceğinizi ve hayatta inişler olmadan çıkışlarında olmayacağını farkına varın.
- Geleceğe dair sürekli olarak kesin planlar oluşturmayın. Bu konuda kendinize esneklik sağlayın.
- Pişmanlık duyduğunuz olayları “böyle bir hatayı nasıl yapabildim” diye düşünmek yerine onlardan ders çıkararak yeni adımlar atın.
- Acaba, keşke, ya olursa, kesinlikle olmaz ve asla gibi kelimeleri kullanmamaya özen gösterin.
- Kişisel kararlarınıza karşı saygı duyun. Çevrenizin almak istediğiniz kararlara müdahale etmesine ve zihninizi bulandırmasına, sizi şüpheye sürüklemesine izin vermeyin.
- Bir konu veya durum üzerine sürekli olarak olumsuz düşünmeyin. Sonuçlarının olumlu olduğunu düşünerek zihninizde bir senaryo gerçekleştirebilirsiniz.