Son zamanlarda “Kahve Dükkanı Açma Maliyeti” araması oldukça fazla yapılmaktadır. Sizlerde bu aramaları yapıyorsanız ve bu konu ile ilgili detayları öğrenmek istiyorsanız, tam aradığınız yayındasınız.
Kahve Dükkanı Açmanın İçin Gerekli Belgeler
Kahve dükkanlarının son zamanlarda iyice popüler olduğunu ve insanlar tarafından ne kadar tercih edildiğini biliyoruz. Yorulduğumuzda, dinlenmek istediğimizde, iş esnasında yani hayatımızın her anında her yerde kahve içmek isteriz. Peki bizim bu isteklerimizi siz paraya dönüştürmek istemez misiniz? Kahve dükkanı açmak istiyor ama birtakım sorunlar yaşıyorsanız, makalemiz tam size göre. Kahve dükkanı açmak istediğiniz zaman öncelikle bunu kocaman bir cafe açmak gibi düşünmemelisiniz. Cafe açmak isterseniz birçok menüye birçok farklı prosedüre ve geniş bir alana sahip olmak zorundasınız. Ancak kahve dükkanı öyle değil. Daha küçük, daha şirin ve daha kullanışlı bir yerde, hatta seyyar bir araba üzerinde bile kahve satışı yapabilirsiniz. Önemli olan kahvenizin çok lezzetli olması ve insanların size rahatlıkla ulaşabileceği bir konumda olmanızdır.
Öncelikle Bir Konsept Kararı Verin
Dükkan açmaya karar verdiniz diyelim. Öncelikle iyi bir konsept oluşturmalısınız. Çok net ve çok resmi bir şekilde ilerleme kaydetmenize gerek yok. Cafe kurmuyorsunuz. Ancak nasıl bir konsept üzerinde ilerleyeceğinizi belirlemelisiniz. Hangi müşteri kitlesine hitap edeceğinize ve bulunduğunuz ortama göre nasıl bir düzen içerisinde hareket edeceğinize karar vermelisiniz.
İsim Oluşturun
İnsanlar sizin dükkanınıza giderken, kahve içmeye gidelim demek yerine “şu Cafeye gidelim” demeliler. Oluşturacağınız isim akılda kalıcı olmalı ve bu isim üzerinde sektör içerisine başarılı bir şekilde giriş yapmalısınız. İnsanlar önce sizin kahvelerinizi denemek isteyecek, sonrasında sizin isminizi tanıyacaktır. Kafanızda bir fikir oluşması için, aşağıya bazı kahve dükkanlarının isimlerini bırakıyoruz
- Petra Roasting Co,
- MOC Coffee Roastery,
- Kronotrop,
- Coffeeciel,
- Beaver Coffee,
- Poka Coffee Roasters,
- Mandabatmaz,
- Kedd Coffee,
- Kakule Kahve,
- Montag Coffee Roasters,
Konum Belirleyin
İşte sizin için en önemli ve kritik madde diyebiliriz. Evet siz kahve dükkanını açtınız ve içerisine belirli bir yatırım yaptınız. Peki kahvelerinizi satabilecek misiniz? Bulunduğunuz konum çok önemlidir. Sabah işe giderken sizin dükkanınıza uğrayıp kahve alan birinden tutun, akşam arkadaşlarıyla beraber oturmaya gelebilecek kadar bütün kesime hitap eden ve imkan tanıyan bir konumda olmalısınız. Oluşturduğunuz konsepte göre dükkanınızın ya da alanınızın genişliğine karar verebilirsiniz.
Evrak ve Gerekli Belgeler
Dükkan seçimi ve konum belirleme konusunda bir karara vardıysanız eğer sırada resmi işlemler yer alacak. Bu işlemleri yapmadığınız ya da eksik yaptığınız sürece ilerde problem yaşayabilir hatta işletmenizin kapanmasına sebep olabilirsiniz. Sizler için aşağıda sıraladığımız maddeleri dikkatlice okuyabilirsiniz. Bunlar sırası ile;
- Kahve dükkanı açmak için hazırlanması gereken evraklar
- İşletici Kimlik Bildirme Belgesi
- 2 adet fotoğraf (şirket işletmesi ise gerekli değildir)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve İkametgâh Belgesi
- İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi (fotokopi) (şahıs işletmesi ise gerekli değildir)
- Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olunduğuna dair herhangi bir belge
- Adli Sicil Kaydı Belgesi
- Vergi Levhası (fotokopi)
- Tapu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi (fotokopi)
- Kira Sözleşmesi (tapuda adı geçen mülk sahibi/sahipleri ile yapılmalıdır) (aslı ya da noter tasdikli sureti) (işyeri kiralık ise)
- Oda Faaliyet Belgesi ve Oda Sicil Tasdiknamesi (fotokopi)
- İtfaiye Uygunluk Raporu
Bu evrakları hazırlayarak gerekli belgeyi alabilirsiniz.
Gereken Ekipmanlar
Dükkanınızı açtığınız andan itibaren sadece müşteri memnuniyeti odaklı gitmeye karar verdiyseniz eğer, bütün ekipmanların eksiksiz olması gerekmektedir. Her müşteri farklı bir tat, farklı bir kahve içmek isteyeceği için bütün makinelerin hazır olması gerekir. Aşağıda maddeler halinde sıraladığımız ekipmanlara göz atabilir, eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Bunlar sırası ile;
- Bardaklar,
- Filtre makinesi,
- Çay demleme makinesi,
- Fincanlar,
- Mutfak Malzemeleri,
- Dripper filtresi,
- Servis Malzemeleri,
- Filtre kahve makinesi,
- Drip tartısı,
- Espresso makinesi,
- Kahve değirmeni,
- Kupalar,
bu şekilde olacaktır.
Ne Kadar Kazancım Olur
Kahve dükkânlarında genellikle elde edilen kar çok üst düzeyde yer almaktadır. Sizin 30-40TL’ye içtiğiniz bir kahvenin maliyeti aslında 3TL dir. Bu yüzden orta düzeyde açılmış bir kahve dükkanında yoğunluğunuz ve müşteri memnuniyetinizi göze alırsak aylık 30-40Bin TL civarında bir kazanç elde etmiş olacaksınız.