Son zamanlarda “Çikolata Dükkanı Nasıl Açılır?” araması oldukça fazla yapılmaktadır. Sizlerde bu aramaları yapıyorsanız ve bu konu ile ilgili detayları öğrenmek istiyorsanız, tam aradığınız yayındasınız.
Çikolata Dükkanı Açmak
Mabel’in yüzyıllardır değişmeyen ve efsaneleşmiş lezzeti ve son zamanlarda çikolataya batırılmış taze çilek modası ile, çikolata butikleri oldukça ilgi görmeye başladı. Özellikle bitter çikolataların daha çok tercih edilmeye başlaması, farklı lezzetlerin sıcak bir şekilde sunulması, girişimciler için yepyeni bir kazanç kapısı oluşturmaktadır. Çikolata shop açmak fikri genel olarak eğlenceli tasarımlar, şık paketler, kişiye özel yapılan tasarımlar, çikolatanın büyüleyici kokusu ve tadı ile yüksek kazanç kaynağına dönüşmektedir.
Birbirinden lezzetli ve güzel çikolata barları oluşturmak, özel günlerin vazgeçilmez adresi ve uğrak noktası olmak için kendi çikolata dükkanınızı kurarak sektöre başarılı bir imza atabilirsiniz. Bu işe girmek için neler yapabilirsiniz ve hangi yolları izlemeniz gerektiğine dair pek çok şeyi elimizden geldiğince makalemiz içerisinde sizleri bilgilendireceğiz.
Damak Tadına Özel Lezzetler
Antep fıstığının evrenselleşmiş lezzeti ile kakaonun vazgeçilmez tadı birleştiği zaman en ihtişamlı şekilde oluşan o çikolata, yada tadına doyum olmayan bademin çikolata içerisindeki nefis uyumu ile kıtır kıtır olan kahve yanında eksik etmediğimiz enfes çikolata barları. İster sıcacık sıvı halinde hazırlanmış çikolata kupları oluşturabilir, isterseniz rengarenk bir şölen oluşturan ve aksesuarlı, süslemeli paketlerle doğum günü pastaları hazırlayabilirsiniz.
Gıda sektörünün trend moda sektörü haline gelen çikolata dükkanları, butik konseptlerle şirin ve güzel dükkanlar eşliğinde her şehirde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle sosyal medya platformlarının gelişmiş olması, Türkiye’nin her noktasına hızla ulaştırılabilen kargo ağları ile tüm özel günlerde ve hediyeliklerde yapılacak olan bütün özel sürprizlerin vazgeçilmez lezzeti olmaya devam eden çikolatalar, insanlar için hem bir lezzet bütünlemesi, hem şirin eğlenceler haline dönüşmektedir.
Seçkin çikolata markalarının alışveriş yerlerinde oluşturduğu mini dükkanlar ve çikolata barları, sektörün öncü bir şekilde devam etmesini sağlamaktadır. Doğum günü partileri, sevgililer günü, özel gün hediyeleri, şirket ve firma kutlamaları, kız isteme merasimleri için hazırlanan süslemeler gibi pek çok hazırlık için çikolata shoplar sayesinde yapılan süslemeler, şahane kazanç fırsatlarını da olabildiğinde aralamaktadır.
Çikolata Dükkanı Nasıl Açılır?
5,5 milyar TL’lik çikolata piyasasından sizde kar sağlamak istiyorsanız, hazırladığınız şahane çikolata paketleri sayesinde piyasa içerisinde para kazanmaya başlayabilirsiniz. Her Türk vatandaşı ortalama, yılda 3 kg üzerinde çikolata ve şekerleme tüketmektedir. Bu mükemmel piyasaya içerisinde sunumlar yaparak kazanç sağlamak istiyorsanız, hemen analizlere ve planlamalara başlamalısınız. Öncelikle, rekabet analizi yapmalı ve kendinize özel bir konsept oluşturmalısınız. Özel günlerin vazgeçilmez markası mı olmak istiyorsunuz, açacağınız butiğinizde çeşitli şekerleme şölenleri ile müşterilerinize hizmet mi vermek istiyorsunuz. Bu konuda karar tamamen size ait olacaktır.
Çikolata dükkanı açmak için;
- Gerekli ekipmanları ve ihtiyacınız olan malzemeleri edinmelisiniz.
- Pişirmek için gereken sistemler, eğlenceli ve süslü çikolata kalıpları, termometre gibi ürünlere ihtiyaç duyacağınızı unutmayın. Kendi bütçe analizinizi oluşturun ve bu gerekli olan şeyleri satın alın. İkinci el piyasasını araştırmayı unutmamalısınız.
- Mağaza için şık görünecek şekilde dolaplar edinin, tezgahlar kurun, parıltılı şekerleme paketleri satın alın.
- Teknolojik ekipmanlarınızın tam olmasına ve dükkanınızın eksiksiz bir şekilde hazır olmasına dikkat edin.
- Ruhsat başvurularınızın eksiksiz olmasına özen gösterin. Gerekli mercilerden yardım alabilirsiniz.
- Perakende satış izin belgesini almanız gerekmektedir.
Bunlar için ayrıca izin ve ruhsat almanız gerekecektir.
Çikolata Shop Açmak Kolay mı?
Şahsınıza ait hazır bir dükkanınız varsa sizin için daha kolay olacaktır. Şayet kiralık bir dükkan içerisinde iş yapmayı düşünüyorsanız, ideal bir analiz ve plan oluşturmalısınız. Kentin popüler ve kalabalık kısımları, yaya sirkülasyonun fazla olduğu bölgeler ve lokasyon ağının oldukça ileri bir seviyede olduğu yerleri değerlendirebilirsiniz.
Belirlediğiniz dükkanda atmanız gereken bir diğer adım, tasarım ve iç dekorasyonunuz olacak. Çikolata sergilemek için dolaplarınız, tüm ürünlerinizi koyabileceğiniz en değerli mobilyalardır. Çekmece ve tezgahlarınız, kasanın duracağı bankolar, müşterileriniz için masa ve sandalye gibi aksesuarlarınızın belirlediğiniz stile uygun olması önemlidir.
Çikolata ve shop dükkanlarının tasarımları ilgi çekici ve rengarenk bir dizaynda olmalıdır. Müşterilerinize sunacağınız çikolatalar çok daha farklı lezzette ve insanları büyüleyici bir kıvamda olmalıdır. Dolayısıyla yapacağınız sunum ve lezzetlerinizin rakiplerinizden çok farklı olmasına dikkat etmelisiniz.
Çikolata Dükkanı Açmak İçin Bütçe Planlaması
Türkiye’nin önde gelen tanınmış çikolata imalatçıları ile görüşmeler sağlayabilirsiniz. Madlen, Mabel, Elit ve Melodi gibi tanınmış çikolata üreticilerinden satın alacağınız çikolataları, görsel şölen oluşturabilecek şekilde hazırlayıp müşterilerinize sunum olarak yapabilirsiniz. Özellikle büyük holdingler, kurumlar, devlet daireleri ve kuruluşları, eğitim ve sağlık alanları gibi şirketlerle toplantılar ve görüşmeler oluşturabilirsiniz. Şirketlerin müşterilerine daha özel hissetmelerini sağlamak için özenle hazırlanmış çikolataları sunmaları son zamanlarda popüler olmuş bir naiflik hareketidir.
Zira Divan ve Vakko’nun özenle hazırlanmakta olan çikolataları öncü promosyon ürünleri haline gelmiştir. Ortalama 25 ile 50 bin TL ile küçük ve şirin bir dükkan açabilirsiniz. Elinde yeterli sermayesi olmayan kişiler KOSGEB desteklerinden faydalanmayı tercih edebilir. Özellikle imalat yapmak isteyen kişiler için hibe paketleri ve avantajlı kredi seçenekleri değerlendirebilir. Toptan satışı perakende ortamına dönüştürmek için hazır olan çikolataları tercih edebilirsiniz. Bütçenize göre 50 bin, 75 bin TL’ye kadar sermaye oluşturarak orta halli bir shop mağazası açabilirsiniz. Konum ve mağaza, kazançlarınız için ne kadar önemli olsa da bu sektörde asıl önemli olan yapmış olduğunuz çikolataların lezzetli olmasıdır.