Son zamanlarda “Baharat Dükkanı Nasıl Açılır?” araması oldukça fazla yapılmaktadır. Sizlerde bu aramaları yapıyorsanız ve bu konu ile ilgili detayları öğrenmek istiyorsanız, tam aradığınız yayındasınız.
Baharat Dükkanı Nasıl Açılır?
Özellikle kış aylarında ve geçirdiğimiz korona döneminde aktar dükkanları büyük rağbet görmektedir. Hastaneden ziyade, bitkisel ürünler kullanarak soğuk algınlığı gibi hastalıklarını geçirmek isteyenler aktar dükkanlarını sıklıkla tercih etmektedir. Bundan dolayı aktar dükkanı açma fikri de kazançlı bir iş olarak görünmektedir. Baharat dükkanı açmak her zaman karlı bir kazanç kapısı olmaktadır. Bu az bilinen bir gerçektir. Eğer sizin de böyle bir düşünceniz varsa bu yazımızda aktar dükkanı açmaya dair tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Bu konuda araştırmalar yaparsanız şehrin çarşı bölgelerinde, hatta turistik çarşılarında da baharat dükkanlarına rastlayabilirsiniz. Bundan dolayı mahalle aralarında aktar dükkanlarına pek rastlanmamaktadır.
Merkezi yerlerde yan yana olan baharat dükkanlarının arasındaki çekişmeleri de görmeniz mümkündür. Bu alanda kazanç sağlamak istiyorsanız önem vermeniz gereken noktalar olacaktır. Sadece bir aktar dükkanıyla hayalini kurduğunuz paraları kazanmanız pek de mümkün olmamaktadır. Bunun için dükkanınızın başka şubelerini açıp, bayilikler verebilirsiniz. Bu şekilde kazancınız daha da artmış olacaktır. Baharat sektöründe dikkat etmeniz gereken 3 önemli faktör olacaktır. Bu detaylara dikkat etmek sizin bu işte istediğiniz başarıya ulaşmanızda yardımcı olacaktır.
Bir aktar dükkanı açmak için ilk önce yapmanız gereken yatırımı ayarlamanız gerekir. Hem dükkanınızın konumunu, hem de dükkanınızda satacağınız bitkisel ürünleri, baharat ürünlerini vb. belirleyebilirsiniz. İster küçük ama çeşitliliği bol bir dükkan açılışı yaparsınız, isterseniz de büyük ve ürün bakımından da göz dolduran bir dükkan açmayı hedeflersiniz. Bu tamamen sizin bu iş için harcayabileceğiniz sermayeye bağlıdır. Fakat bu alanda tecrübeniz ve bilginiz yoksa başlangıç aşamasında çok fazla ücretler yatırmanıza gerek yoktur. Öncelikle iş ile ilgili bilgi ve tecrübe edindikten sonra, başladığınız işinizi geliştirmek için de girişimlerde bulunabilirsiniz.
Gelelim dükkanınızı açacağınız konumu nasıl belirleyeceğinize. Bizim tavsiyemiz şehir merkezinde zaten halihazırda dükkanların olduğu bir konumda dükkan açmamak olacaktır. Çünkü hem yıllardır bu işi yapan esnaflarla rekabet içinde olmanız sizi zorlar, hem de şehir merkezinde bir konumda aktar dükkanınıza çok fazla müşteri gelmeyebilir. Bunun yerine daha mahalle arasında bir dükkan tercih edebilirsiniz. Çünkü insanlar bir aktar ürünü almak için özellikle merkezi konumlara gidip bu ürünlerin alışverişini yapmaz. Daha çok evine en yakın dükkanları tercih ederler. Bu durumda sizin için avantaj durumuna gelir.
Şimdi de ürünlerinizi nasıl tedarik edebileceğinizden bahsedelim. Toptancı bulmak bu iş için biraz zorlayıcı bir durum olabilir. İstanbul gibi büyük şehirlerde toptancı alternatifiniz daha fazladır. Fakat daha küçük şehirlerden birinde yaşıyorsanız bu konuda biraz zorlanabilirsiniz. Ama yine de olumsuzluğa kapılmayın. Çünkü artık hemen hemen her toptancı tüm illere ürünleri kargo ile gönderebilmektedir.
Baharat dükkanınız için ürünlerinizi alabileceğiniz çok fazla firma bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Arifoğlu, Lokman Hekim, Malatya Pazarı gibi.. Bu firmalardan satmak istediğiniz ürünleri kolayca satın alabilirsiniz. Dikkat etmeniz ve unutmamanız gereken bir nokta, kar marjınızı düşük tutmanız gerekmektedir. Çünkü sizin satacağınız ürünler aynı zamanda büyük marketlerde de satılmaktadır. Müşterilerin sizi tercih etmesi için farkınızı ortaya koymanız gerekir.
Örneğin, kedi otu, ada çayı, biberiye, karanfil, zerdeçal gibi bir çok ürünü açık satmak sizin için çok daha iyi olacaktır. Bu şekilde yüksek kârlar elde edebilirsiniz. Bu alanda tecrübeli ve bilgili kişiler, müşterilerini hep açık ürün almaya teşvik eder. Fakat bu konuda ürünlerinizin kalitesine mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü ürünleriniz ne kadar iyi olursa size gelen müşteri sayısı da bir o kadar artış gösterir. Ayrıca satacağınız ürünlerle ilgili detaylı bilgiye sahip olmanız gerekir. Çünkü size gelen müşteriler şikayetlerini belirtecek ve sizde hangi ürün müşterinin şikayetine iyi gelecekse onu tavsiye etmek zorunda kalacaksınız. İş sağlık konusu olduğu için titizlik göstermek önemlidir.
Aktar Dükkanında Neler Satışa Sunulabilir?
Bitkisel içerikli yağlar, şifa verici bitkiler, şifalı macun karışımları, aromalı yağlar, kuru sebze ve meyveler, baharat ürünleri, doğal kozmetik ürünler, doğal ve el yapımı sabunlar, doğal çaylar, pekmez türleri, kına ürünleri, kahve gibi bir çok ürünün dükkanınızda satışını yapabilirsiniz.
Aktar Dükkanı Açabilmek İçin İhtiyacınız Olan Belgeler
Kira belgesi, tapu, vesikalık fotoğraf, kimlik, oda kayıt belgesi, faaliyet belgesi, adli sicil belgesi, sigorta giriş bildirisi, vergi levhası imza sirküleri, ruhsat, sağlık müdürlüğü onaylı aktar sertifikası, bitkisel ürünler satabilmeniz için satış izin belgesi
Aktar Dükkanı Açtığınızda Kazancınız Ne Kadar Olur?
İstatistikler değerlendirildiğinde eğer dükkanınız bir günde 1000tl ciro yapıyorsa, net 500tl kazanç sağlar. Bu fiyatlar olabilecek en düşük fiyatlardır. Ürünlerinizin çeşitliliği ile kazancınız artış veya azalış gösterebilir. Belirttiğimiz gibi açık ürünleri satışa sunmak size daha fazla kazanç elde etmenize yarar.