Baklava Dükkanı açma fikri son zamanlarda pek çok esnaf ve kişi tarafından tercih edilmektedir. Baklava geleneksel olan bir Türk tatlısıdır, Türklerin asla vazgeçemediği bayram sofralarının neşeleri ve vazgeçilmezi muhteşem lezzet baklavamız, ülkemizin her bölgesinde o yörenin kendi has lezzetleri ile bir başka zenginlik kazanmış. Gaziantep’te fıstıklı, bol Şam fıstık içinin içerdiği Antep baklavası, Karadeniz’de ise fındık içli baklava, Ege tarafları Bademli baklavaya sevdalıyken, İç Anadolu’da ise cevizli sever baklavayı bol ceviz içi ile tıka basa bir şekilde ince açılmış yufka arasında şerbeti kıvamında tüketirler.
Baklavacı Açarak Para Kazanma
Her bölgesinde kendi yetiştirdiği ürün ile ayrı tatlar katmış en eski ve ünlülerinden biri de Gaziantep baklavasıdır. Gaziantep’in meşhur baklavacıları geleneksel tatlımızın Orta Asya Türklerinden gelmekte olduğunu bizlere söylüyorlar. Bugün hala üretimini devam ettiren pek çok baklava markası teknolojinin olmadığı zamanlarda dahi tüm ülkede tanınır bilinir, mutlaka her ilde lezzeti ile ün yapan baklavacının bir şubesi bulunurdu, ünü müşterileri sayesinde kendiliğinden yayılırdı muhteşem saray sofralarının dahi vazgeçilmez tatlısı olmuştur baklavadır.
Baklavanın Tarihi Geçmişi
Tarihten bu yana önemini kaybetmeden sofralardaki üstünlüğünü ve Türk insanının damak tadındaki zengin yerini her zaman başında geliyor. Çağ değişti, yaşam biçimleri değişti, sofralar değişti fakat baklava ve baklavanın Türk sofrasında ki vazgeçilmez yeri asla değişime uğramadı. Günümüzde baklava ustaları asırlardır elden ele miras kalan bu leziz tatlı sanatını sürdürmeye devam ediyor, baklavacılığı yıllardır aile geleneği olarak yerine getiren işletme sahipleri köklerine bağlı kalarak, bugünün kuşaklarına ve gelecekte ki kuşaklara da hizmet veriyorlar.
Tatlıcılık mesleği içinde ayrı bir yeri olan baklava her pastane de, her markette, her restoranda tüketici ile buluştuğu gibi küresel gelişmelerin yakınlaştırdığı kültürel birleşimler nedeni ile uluslararası pazarda yerini aldı yoğurt gibi, döner gibi baklavamız da yabancı kültürlerle tanıştı ve oldukça fazla sevildi. Ulusal ya da uluslararası alanlarda tüketilen bu harika tatlımız her daim istenmesi nedeni ile cazip bir ticari tatlı ve bu nedenle pek çok girişimci baklava dükkânı açmayı kafalarına koymuşlardır.
Tatlı Sektöründe Yerinizi Alın
Girişimci kendisi bir baklava dükkanı açtıktan sonra ustası olmasa dahi profesyonel ekip kurarak bu mesleğe giriyorlar ve ekipleri sayesinde güzel paralar kazanabiliyorlar. Günümüzde artan nüfus, büyüyen ekonomi, artan rekabet koşulları, teknolojinin gelişmesiyle olan yeniliklere bağlı olarak elde ettiğimiz yaşam standartları tüketim yöntemlerimizi, tüketici beklentilerimizi, girişimcilik anlayışımızı ve uygulamalarımızı değiştirdi.
Kendi başınıza bir baklava dükkânı açmayı düşünüyorsanız kesinlikle size has müşterileriniz olacaktır, Türkiye’nin herhangi bir ilinde kolayca baklava dükkanı açarak satışı yapabilirsiniz. Türk insanının her zaman severek tüketeceği tatlının beğenilmeme gibi bir ihtimali yok denecek kadar az, tıpkı yoğurt, döner gibi bazı yiyecek türlerinde olduğu gibi Türk insanının mutlaka yiyeceği bir tatlı türü.
Hijyen kuralları ve kalite standartlarına uyarak açılmış bir dükkan geçmiş ve günümüz hizmet anlayışına uygun anlayış ile çalışan bir tatlı dükkânı kısa zamanda tanınır ve müşteriler kazanır. Ürünün piyasada talebi ne kadar çok ve hazır durumda olsa da yine de dükkânın nerede olduğu, hangi anlayış ile hizmet vereceği ilk anda ulaşılması düşünülen hedefteki müşteri tarzı oluşturulmalıdır.
Dükkânın açılacağı zaman, dükkân nerede olmalıdır sorusu uzun süre düşünülmesi gereken ilk adımdır. Maliyetlerin hesaplanması, kaynakların ziyan etmeden kullanımının planlanması gibi pek çok çalışma sizi beklemekte. Pazarı büyük olmasının yanında talebi çok bir ürünü satmak elbette çok büyük kazanç getirebilir. Fakat bu ürünün kimin elinden ve ne tür bir lezzete sahip olduğu çok daha önemlidir
Bir başka yolunuz ise bu sektöre girecekseniz zaten talebi karşılamakta zorluk çeken ve bu sebeple büyümeye çalışan firmalar ile iş ortaklığı yapabilirsiniz. Onlar senelerdir baklava yapıp satıyor ve markalaşırken bunu ortak bir marka çalışması yürüterek, profesyonellerden yardım alarak gerçekleştirmediler. Esnaf kültür ve geleneğinin olduğu zamanlarda esnaflığın disiplin, işinde titizlik, dürüstlük, güvenilirlik gibi daha pek çok kendi kurallarına uyarak her zanaatkâr, her sanatçı, her esnaf işinde en iyi olmayı hedefleyerek ortak esnaf ahlâkını bozmadan ve aksatmadan işlerinde başarılı oldular.
Baklava ustaları ve baklava dükkanı açarak satıcıların yaptığı ürünün temiz ve lezizliği ile tüm ulusta ün yapmış, bugünlere ulaşmış ve bugün de uluslararası alana taşarak ne kadar önemli ve lezzetli bir tatlı olduğunu kanıtlamıştır. Köklü, güvenilen bir markanın bayisi olmak, onların ürünlerini emin olduğunuz kalite ve lezzet güvencesi ile tüketici beğenisine sunmak nerede ise tüm risklerinizi kaldırarak müşteriye daha kolay anlaşmanıza da sağlayacaktır.
Bayilik Alın
Kendi açtığınız işletme giderlerini, kendi müşterilerinizi edininceye kadar geçecek süreyi ve maliyetlerinizi hesapladıktan sonra Franchising fiyatlarını gözden geçirdikten sonra mutlaka Franchising veren firmalara üşenmeden iyice bakmanızı tavsiye ederim. Günümüzde rekabet koşulları sert olduğundan dolayı firmalar çok fazla büyüdü. Bu nedenle karar verirken mutlaka pazar koşullarına çok iyi bir şekilde çalıştıktan sonra vermeniz daha doğru olacaktır. Franchising almak pek çok avantaj sağlayacak gibi görünüyor ancak karşılaştırmadan karar vermemeniz sizin için çok faydalı olacaktır
Bunlardan bağımsız olarak yabancıların bizim olmazsa olmazlarımızdan olan baklava dükkanı hakkında ne düşündüklerine gelirsek. Tabi ki de onlarda bu muhteşem tatlıya hayranlar bir çok ülkede Türk baklavası Türklerin en iyi tatlısı olarak nitelendirilir. Bu güzel ve minik hazineye kimse karşı koyamıyor 1 bardak çay ile harika uyumunu bahsetmiyoruz bile bu kadar baklava ile ilgili bilgi yeter sizde artık yabancıların ne düşündüğünü biliyorsunuz. Sizde baklava dükkanı açarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.