Online para kazanma yolları aslında yapılan işlemlerle arasında bir bağ oluşturan derin bir ağdır. Bu ağ sayesinde sadece yakınlarınızdaki insanlara değil dünyanın bütün her yerinden insanlara ulaşabilirsiniz. Elbette herkese ulaşabilmek daha çok satış yapabilmek demektir. Net bir rakam veremeyeceğimiz derece insanlar artık online girişime yöneldi ve hala yönelmeye devam etmektedir. Siz bu konuda geç kaldığınızı düşünüyorsanız bence yanılıyorsunuz, tren henüz kalkmadı, Önemli olan bu sektör içerisinde doğru bir iş seçimi yaparak bütün kolaylıkları ve zorlukları göğüslemek olacaktır.
Online Girişim Nedir?
Online girişim, verilecek olan bütün hizmetlerin çağın en gelişmiş icadı olan internet sayesinde daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapılmasına verilen addır. Genel bir bakış açısı ile düşündüğümüz zaman fiziki olarak insanların emek harcamasından ziyade online bir şekilde rahat ve daha hızlı yapılıyor olması bunun en büyük avantajlarından biridir. Girişiminizi ister fiziki olarak gerçekleştirin ister online olarak devam ettirin elbette her işin bir zorluk kısmı bulunmaktadır.
Sizlere makalemiz içerisinde online para kazanma hakkında bilgi vermekle kalmayıp bunun bütün detaylarını anlatmaya devam edeceğiz. İnternet girişimciliğine adım atarken öncelikle elinizin yatkın olduğu ya da yapmaktan zevk aldığınız bir iş türü belirlemelisiniz. En güzel iş bildiğin iştir. Bu yüzden sizler için online para kazanma işlerini sizler için derledik.
Dropshipping İşletmesi İle İşe Başlamak
Online Para Kazanma Yollarından ilki Dropshipping işletmesi ile işe başlamaktan geçmektedir. Bu konuya tam bir giriş yapmadan önce isterseniz kısaca “Dropshipping” hakkında sizlere bilgi verelim. Dropshipping aslında stop yapmadan gerçekleştirilen satış anlamına gelmektedir. Son zamanlarda çok yaygın olan bu satış türünde aslında sizde bir perakendeci sayılmaktasınız. İnsanlar ürünlere binlerce lira verip stok yapmak yerine, her satış sonrası müşteri talebine göre ürün alarak daha rahat ve daha ekonomik şekilde satış yapmaktadır.
Bu yöntem ile online para kazanmaya başlayabilirsiniz. Çünkü ürünleri depo etmek, kaleme almak, saymak ve düzenli kontrolleri sağlayıp satış yapmak sanıldığı kadar kolay bir durum değildir. Siz satmak istediğiniz ürünleri toptan alacak olsanız bunun nakliyesi ve depolaması gibi birçok durum ile uğraşmak zorunda kalacaksınız ve buda ticaret esnasında sizin yavaşlamanıza ve sürpriz sorunlarla uğraşmanıza sebep olacaktır. İşte Dropshipping bu konuda daha avantajlı ve daha ekonomik bir kazanç sağlama yöntemidir.
Dropshipping’in İşleyiş Şekli Nedir ?
Dropshipping hakkında bilgi verdikten sonra gelin birde bunun nasıl işlediğini inceleyelim.
- Online para kazanmak isteyen kişiler bir internet sitesi oluşturur ve bu oluşturduğu site içerisinde toptancı ile anlaşır ve ürünlerini sergilemeye başlar,
- Ürünlerini sitesinde yayına koyar ve müşteri gelmesini bekler,
- Ürünü beğenen ve almak isteyen müşteri online site üzerinden sipariş verir.
- Alınan ürün hakkında bilgiler oluşturur ve tedarikçi firmaya bildirilir, bundan sonraki süreç ise tedarikçi firmanın ürünü kargolamasıdır,
- Ürün müşteriye ulaşana kadar ve ulaşım esnasında yaşanan sorunlarla internet sitesi sahibi ilgilenir.
Yani aslında siz müşteri ve toptancı arasında bir köprü görevi görmektesiniz.
İlgilendiğiniz Bir Sanat Dalını Satışa Koyun
Bu yöntem başlıktan da anlaşıldığı üzere sadece özel yetenekleri olan kişilerin internet üzerinden para kazanabileceği bir yöntemdir. Resim yapmak, video çekmek, fotoğraf düzenlemek gibi özel yetenekleriniz varsa ve kendinize güveniyorsanız internet üzerinden bu yeteneklerinizi satarak para kazanabilirsiniz. Fotoğrafçılık ya da resim yapma konusunda çok iyi olduğunuzu düşünüyorsanız Printful gibi platformları aracılığı ile yapmış olduğunuz çalışmaları tanıtabilir ve satışını yapabilirsiniz. Bu sayede sanatınızı herkes görmüş olacak ve belki de tahmin ettiğinizden daha iyi bir noktaya ulaşmış olacaksınız.
İkinci El Satış Mağazası Açmak
Online para kazanmanın bir diğer yolu ise 2. el eşya alıp satmaktır. Eski eşyalara karşı bir ilgi ve hissiyatınız varsa bunu paraya çevirmek sizin elinizde demektir. İkinci el ürünlerin satışını yaparak para kazanabilir ve bunu online platformlar aracılığı ile yapabilirsiniz. Günümüzde insanlar yeni kıyafetler ya da eşyalar almak için mağaza mağaza gezmekte ve alışveriş yapmaktadır. Ancak gözleri eski bir eşyaya takıldığı zaman geçmiş akıllarına gelir ve o ürünü alıp almama arasında kararsız kalırlar. İşte tam bu durumda siz devreye girebilirsiniz.
İkinci el eşyaları toplayıp satmak için toptancıları gezebilir ve uygun fiyata satın alabilirsiniz. Online girişimcilik konusunda bu iş fikri size biraz yorucu gelebilir ancak insanların ilgisini çekebilecek ve onlara geçmişi hatırlatabilecek ürünleri bulup satın alırsanız zaman içerisinde tamamen ilgiyi ve alakayı kendi üzerinizde toplamış olursunuz. Bu ürünlerin satışını yapmak için yapmanız gereken ilk şeylerden biri ise sosyal medya hesapları oluşturmak ve satış yapmaya başlamaktır.
Sanal Platformlarda Asistanlık Yapmak
Online para kazanmanın bir diğer yöntemi ise sanal asistanlık yapmaktır. Düzenli ve resmi işlerde çalışmayı seven biriyseniz bu iş tam size göre. Sanal ortamdan herhangi birinin ya da birilerinin asistanlığını yapabilir ve oturduğunuz yerden bir iş insanı olabilirsiniz.
Sanal Asistanın Görevi Nedir?
Sanal asistan, bulundukları işletmenin yada herhangi bir kişinin planlamasını oluşturmak, hayatında alacağı kararlarda yardımcı olmak, iş konusunda düzen sağlamak gibi birçok alanda kişisel anlamda yardım sağlamaktadır.
Neden Sanal Asistan Olunur?
Perdenin arka kısmında olmak için güzel bir iş fırsatıdır. Ayrıca asistanlık yapmak kendi hayatınız içerisinde de disiplinli olmak ve daha pratik bir şekilde yaşam sürmek adına oldukça yararlı mesleklerden biridir. Sanal asistanlık sayesinde online platformlar üzerinde birçok insan ile görüşme sağlama ve belki birçok kişi için asistanlık yapma fırsatı yakalayabileceğiniz bir meslektir. İlerdeki süreçlerde tanınmanız ve sevilmeniz durumunda işlerinizi daha da büyütebilir ve kendi asistanlık şirketinizi kurabilirsiniz.