Son zamanlarda “Hediyelik Eşya Dükkanı Nasıl Açılır?” araması oldukça fazla yapılmaktadır. Sizlerde bu aramaları yapıyorsanız ve bu konu ile ilgili detayları öğrenmek istiyorsanız, tam aradığınız yayındasınız.
Hediyelik Eşya Mağazası Açmak
Yapmak istediğiniz herhangi bir işte öncelikle planlı ve programlı olmalısınız. Yeteri kadar özen ve ilgi göstermediğiniz bir iş zamanla size sadece zarar oluşturacaktır. Hediyelik eşya dükkanı açmak istiyorsanız, insanların öncelikle en çok kullandığı ürünler, özel günlerde hediye edilen şirin minik süslemeler ve birçok ürünü stoğunuzda bulundurmalısınız. Bu ürünleri stok haline getirmek için öncelikle piyasa araştırmasına girmelisiniz. Örneğin, kapanmak üzere olan bir hediyelik eşya mağazasının ürünlerini daha ucuza alabilirsiniz. Toptancılarla görüşme sağlayarak, kendinize devamlı ürün temin edebileceğiniz bir firma edinebilirsiniz. Öncelikle tutmak istediğiniz dükkanın bir deposu olmalıdır. Eğer deposu olmayan bir dükkan tutarsanız, ilerde ürünlerinizi sığdıramayabilir, fazladan para ödeyerek başka bir yerde depo kiralamak zorunda kalabilirsiniz. Hediyelik eşya dükkanı açmak istiyorsanız, sermayenizin kısıtlı olmamasını sizlere öneririz.
Hediyelik Eşya Dükkanı Nasıl Açılır?
Bu sektörde dükkan açmış ve başarılı olmuş kişileri inceleyin. Bulunduğunuz lokasyonda başka dükkanlar varsa, o dükkanların sahipleri ile görüşme sağlayın. Hediyelik eşya dükkanlarına müşteri olarak gidebilir ve her türlü incelemeleri yapabilirsiniz. Buna aslında rakip Pazar araştırması diyebiliriz. Sadece başarılı olanları değil, başarısız olan dükkanları da araştırmanız gerekmektedir. Nerede hata yaptıklarını, neden başarılı olamadıklarını araştırmalı ve bu araştırmalarınız sonucunda kendinize göre önlemler almalısınız. Dükkanınızın çalışma saatlerini iyi ayarlamalı ve elemanlarınızın disiplinli bir şekilde çalışmaları için gerekli ayarlamaları yapmalısınız. Çalıştırmak istediğiniz personellerin deneyimli ve iş kurdu olmalarına dikkat edin. Yapacağınız iş görüşmelerinde bu konuda hassas olduğunu belirtmelisiniz.
Müşterilerin en çok tercih ettiği ürünleri gözlemleyin. Buna göre dükkanınızda bu ürünlere daha fazla yer verebilirsiniz. Bu iş girişiminde, sabırlı olmak, disiplinli çalışmak ve planlı olmak çok önemlidir. Mali açıdan yüksek miktarlarla girişim adımı atmak her zaman iyi sonuçlar verecek diye bir kural yok. Kötü sonuçlarla karşılaşmamak için bildiğiniz bir iş konusunda adım atmalı ve her ne olursa olsun elinizde somut bir şekilde işleyiş planı olmalıdır.
İşyeri Açmak İçin Gerekli Evraklar
İşletmenizi kurmaya karar verdiğinizde, bulunduğunuz bölgenin belediyesine müracaat ederek gereken evrakları ve belgeleri öğrenin. Bu belgeleri kısa bir süre içerisinde eksiksiz bir şekilde tamamlamalı ve ilgili makamlara teslim etmelisiniz. Evrak teslim işlerinizi hallettikten sonra vergi dairesine giderek iş yeri açma ruhsatına başvuru yapmalısınız. Bütün bu işlemlerin size maliyeti 3.000-4.000TL arasında olacaktır.
Hediyelik eşya dükkanınıza bir isim bulma konusunda zorlanabilirsiniz. Bu süre içerisinde arkadaşlarınıza, ailenize danışabilirsiniz. Ama unutmayın, çekici bir isim bulmalısınız. Müşterileriniz sizin dükkanınızı tanıyabilmeli ve koyduğunuz isim zamanla onların aklına kazınabilmeli. Her ne kadar isim koymak önemli olsa bile, dükkanınızı tanıtacak ve sizin daha başarılı olmanızı sağlayacak olan unsur esnaflığınız ve sattığınız ürünler olacaktır.
Esnaf Olmak
Müşteriler gibi düşünün, onlarla iyi iletişim kurun. Siz müşteri olsaydınız ne isterdiniz bunu kendinize sorun. Herhangi bir dükkana girdiğinizde nasıl karşılanmak isterdiniz? Girdiğiniz dükkanda rahat olmak ister miydiniz? İşte bu gibi soruları kendinize sorup, yine kendiniz cevap vermelisiniz. Verdiğiniz cevapları kendi iş yerinize yansıtmalısınız. Müşterilerinizin memnuniyetini her zaman en önde tutmanız gerekmektedir.
Reklam çalışmalarına yatırım yapın. Yaptığınız indirimlerle göz boyamak yerine dürüst bir esnaf olun ve insanlara alışveriş sırasında yardımda bulunun. Unutmayın, asıl reklam dükkanınızdan ayrılan memnun müşterilerinizdir. Dükkanınızın dış tasarımına özen gösterin. İnsanların sizi fark edebileceği şekilde ışıklandırmalar ve tabelalar oluşturun. Dükkanınızın biraz albenisi olmalı ve ben buradayım demeli.
Sağlam ve güvenilir bir kasiyer bulun. Dükkanınızda çalışan personellere eziyet etmeyin. Elemanınız sabah işe gelirken çekine çekine değil, isteyerek ve mutlu bir şekilde gelsin. Onlara bağırıp çağırmak yerine destek olun ve motive edin. Öncelikle onlarında sizin gibi birer insan olduğunu unutmayın. Başarılı bir personel, başarılı bir işletme demektir.
Yer Belirlemek
Aslında bu işin en önemli noktası yer belirlemektir. Amerikalı yatırımcılar her şeyden önce bir işletme için en önemli şey lokasyon diyorlar. Dükkanınız yürüme yerleri, Avm’ler, insan kalabalığı ve cadde üstü gibi yerlerde olmalıdır. Hediyelik eşya dükkanı açmak istiyorsanız eğer, 100 metrekarelik bir alan belirlemelisiniz. Küçük bir dükkan sıkışıklığa sebep olur ve müşterileriniz dükkan içerisinde gezip dolaşmak yerine sadece almak istedikleri ürünü alır ve giderler.
Tuttuğunuz dükkana ödeyeceğiniz kira, maliyetlerinizi ve sizi zorlamamalıdır. İşlek bir cadde üzerinde dükkan açtığınızda, ödeyeceğiniz kira da o kadar yüksek olacaktır. Dükkanınızı açtığınızda yatırmış olduğunuz sermayenin size geri dönüşü 6-7 ay sürecektir. Bu konuda sabırlı olmalı ve sadece işinize odaklanmalısınız.
İşyeri Dekorasyonu
Önemli olan bir diğer unsur dekorasyondur. Dekor sattırmaz ancak müşteri çeker. Satışı yapacak olan kişi elemandır. Dekor konusunda profesyonel kişilerden yardım alabilirsiniz. Hediyelik eşya dükkanlarının en çok dikkat çeken kısmı raflardır. Rafların diziliş şekli, yerleşimi , raf dekorları, raflar arasındaki ışıklandırmalar, raflara dizilecek ürünler ve dahası bir iç mimar yardımı ile yapılırsa çok daha güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır.
Dükkanın kurulumundan dekorasyonuna kadar bütün işlemleri bir profesyonel yardımı ile yaparsanız daha avantajlı ve önde olursunuz. Çekici ve düzenli bir dükkan kurmak istiyorsanız, yukarıda bahsettiğimiz gibi çevrenizdeki dükkanları gezerek ilham alabilirsiniz. Ama siz yine de özgün olmaya özen gösterin.
Hediyelik Eşya Fikirleri
Hediyelik eşya dükkanında bulunması gereken ürünlerden bazıları:
- Kişiye Özel Kupa çeşitleri,
- Sevgiliye özel Tişört çeşitleri,
- Hediye Sepeti çeşitleri,
- Aşk Kulesi çeşitleri,
- Aksesuar ve Aksesuar Setleri,
- Konuşan Yastık çeşitleri,
- Kişiye Özel Çikolata çeşitleri,
- Aşk ikonlu Çift Kupaları,
- Babalara Özel Tavla Setleri,
- İnci Kolye çeşitleri,
- Sevgiliye özel Sevgili Kimliği,
- Stres topları ve Küpleri,
- 3 Boyutlu led lamba çeşitleri,
- Doğum Günü Kavanozları ve çeşitleri,
- Kişiye Özel Yastık Setleri,
- İsme Özel Defterler,
- Kişiye Özel Cüzdanlar,
- Kanvas Tablo çeşitleri,
- Kişiye Özel Takı çeşitleri,
- Öğretmenler Günü Hediyeleri,
- Aşk ve sevgi temalı Drajeler,
- Müzik Kutusu çeşitleri,
- Takı çeşitleri,
- Aşk Tapusu,
Hediyelik Eşya Mağaza Açma Maliyeti
Hediyelik eşya dükkanı açmanın ortalama maliyeti 100 m2 ve üzeri dükkanlar için değişiklik gösterecektir. En ufak şekilde açmak istediğiniz işletmenin size maliyeti 45 ile 65 bin lira civarında olacaktır. Bu fiyatlar iş yerinizin büyüklüğü ve sergilemek istediğiniz ürünlerin çeşitliliğine göre değişiklik gösterecektir.
Dükkanın büyüklüğü ve deponuzun genişliğine göre maliyetleriniz artacaktır. Hediyelik eşya dükkanı açmak istiyorsanız, dar bir bütçe ile işletme kurmayı unutmalısınız. Bulunduğunuz lokasyona göre ortalama olarak ödeyeceğiniz kira 3.000-5.000TL arasında değişiklik gösterecektir. Elbette sadece kira değil, dekorasyona ve dükkan içerisindeki ürünlere göre aylık maliyetleriniz artacaktır.
Hediyelik Eşya İşinde Ne Kadar Kazanılır?
Dükkanınızda binlerce ürünün satışını yaptığınızı düşünün. Sonrasında bu ürünlerin her birinden %100 oranında kazanç sağladığınızı düşünün. Üstüne bir de internet üzerinden online satış yaptığınızı düşünün. İşte bu noktada ortalama bir hediyelik eşya dükkanının günlük kazancı 1.000-1.500TL arasında değişmektedir. Bulunduğunuz konum itibari ile bu kazancınızın günlük 2.000 ile 3.000TL arasında değişeceğini söyleyebiliriz.