Son zamanlarda pek çok kişi metal eşyaları bulmanızı sağlayan metal dedektörünün nasıl kullanıldığını merak etmektedir. Özellikle doğada veya denir kenarlarında düşen değerli eşyaları bulmanızı sağlayan metal dedektörünün ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını bu yazımızda sizlere detaylı bir şekilde anlatacağım. Ülkemizde en popüler işlerden birisi olan define avcılığını yapan kişiler tarafından bu aletin nasıl kullanıldığı bilinse de, bu işe yeni başlayan kişiler metal dedektörün nasıl kullanıldığını bilmemektedir. Sizlere bu cihazın özelliklerini, ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını sırası ile anlatacağım. İşte metal ve değerli eşya bulmanızı sağlayan dedektör hakkında bilmeniz gerekenler.
Metal Dedektörünün Özellikleri
Değerli eşyaları bulmanızı sağlayan bu dedektörlerin pek çok özelliği bulunmaktadır. Fakat bu cihazların özellikleri kalitesine ve fiyatına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak pek çok dedektör 30 santimetre ve 1 metreye kadar olan metallere gelince ötmeye başlar. Bunun yanı sıra suya karşı dayanaklıdır. Yani su altında da metal arayabilirsiniz. Fakat bu cihazları alacağınız zaman mutlaka özelliklerine bakıp su geçirmeyen dedektör almanızı tavsiye ederim. Çünkü insanlar genel olarak eşyalarını deniz ve ırmak gibi yerlerde düşürmektedir. Bu yüzden su geçirmeyen dedektör alırsanız değerli eşya bulma ihtimalinizi arttırır. Bu metaller başlıca şunlar olabilir;
- Altın
- Telefon
- Saat
- Bileklik
- Kolye
- Çakmak
- Metal küpe
- Altın küpe
- Metal parçası
- Gözlük
- Çeşitli kadın aksesuarları
- Kravat iğnesi
- Kulaklık
- Kapı tokmağı
Gibi değerli veya değersiz metallere geldiğiniz zaman ötmeye başlar. Sizlerde dedektörün öttüğü yeri yavaşça kazıp cismi çıkartmanız gerekmektedir. Fakat unutmayın ki kaliteli bir dedektör almanız durumunda daha derinde olan metalleri gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra eşyanın ne kadar değerli veya ne kadar değersiz olduğunu anlamanıza yardımcı olan kaliteli dedektörler bulunmaktadır.
Dedektör Ne İşe Yarar?
Markasına göre her dedektörün özellikleri değişiyor olsa da, pek çok cihazın özellikleri birbirine benzemektedir. Kolay bir mekanizması olan bu dedektörler, değerli veya değersiz metallere yaklaştığınız zaman ötmeye başlamaktadır. Yani metal bir cisme yaklaştığınız zaman dedektör ötmeye başlar. Sizlerde de dedektörün gösterdiği yeri yavaş bir şekilde kazarak metali çıkartabilirsiniz.
Metal Dedektörleri Nasıl Kullanılır?
Birçok marka tarafından çeşitli özellikler ile üretilen bu cihazların kullanım aşamaları birbirine çok benzemektedir. Özellikle insanların sürekli olarak bulunduğu rafting alanlarında, maden alanlarında, denizlerde, nehir yataklarında, koylarda ve nehir gibi alanlarda değerli metaller bulabilirsiniz. Fakat bu işlemleri insanları rahatsız etmemek için belirlediğiniz yerin kalabalık olmadığı saatleri seçmenizi tavsiye ederim. Metal dedektörün kullanım aşamaları başlıca şu şekildedir;
- Metal dedektör ile belirlediğiniz bölgeye gidin.
- Ardından dedektörün başlangıç düğmesine basıp çalıştırın.
- Çalıştırdıktan sonra yavaş bir şekilde sağa ve sola doğru dedektörü çalıştırın. Fakat çalışıp çalışmadığını önlemek için yanınızda bulunan bir metal ile test yapmanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Çünkü dedektör çalışmıyorsa ve bunu uzun bir süre değerli eşya aradıktan sonra fark edebilirsiniz.
- Dedektör çalışıyorsa yavaş ve sakin adımlar ile yürümeye başlayın ve ses gelinceye kadar ilerleyin. Unutmayın ki kulağınızı dedektörden gelebilecek olan sese odaklamanız gerekir. Bu sayede cismin yanına geldiğiniz zaman dedektörü duyup daha rahat bir şekilde bulabilirsiniz.
Metal ve değerli eşyaları bulmanızı sağlayan dedektörün kullanım aşamaları başlıca bu şekildedir.
Metal Dedektör Gurupları Nasıl Bulunur?
Bu işi yapan pek çok kişinin bulunduğu sosyal medya gurupları bulunmaktadır. Eğer sizlerde bu guruba girip tecrübesi olan kişilerden fikir almak istiyorsanız sizlere vereceğim sosyal medya platformlarını inceleyebilirsiniz. Bu platformlar başlıca şu şekildedir;
- Telegram
Bu 4 sosyal medya platformunda bu işi yapan kişilerin olduğu gurupları bulabilirsiniz.