Son zamanların en popüler işlerinden bir tanesi de doğum fotoğrafçısı işidir. Özellikle son yıllarda artan nüfus oranları ve aile bağları ile beraber bu işi yapmak isteyen kişilerin sayısı bir hayli artmaya başlamıştır. Bunun yanı sıra anne ve babaların en büyük hayallerinden birisi olan ve sabırsızlık ile bekledikleri bebeklerinin dünyaya geldikleri ilk anları ölümsüzleştirmek istemektedir. Bunun için ise ebeveynler doğum fotoğrafçılığını yapacak kişiler aramaya başlamaktadır.
Bunun yanında anneler hamileyken çocuklarının doğmadan önceki hallerini çekip anı olarak saklamak istemektedir. Kısaca ebeveynler tarafından gerekli yerler aracılığı ile fotoğraf hizmeti alarak o muhteşem anları ölümsüzleştirmek istemektedirler. Eğer sizde bu meslek dalını yapmak istiyorsanız sizlere vereceğim adımları sırası ile uygulayabilirsiniz.
Doğum Fotoğrafçısı Nedir?
Doğum fotoğrafçısı, genellikle anne ve baba tarafından çocukları doğmadan önce fotoğraflarını çekmelerini istemektedir. Burada ise bu işi yapacak kişi olan doğum fotoğrafçısı girmektedir. Annelerin hamileyken ve çocuk doğduktan sonra talep üzerine fotoğrafını çeken kişiye denilmektedir. Bunun asıl sebebi ise anne ve babalarının bu muhteşem günleri anı olarak saklamaktadır.
Bunun yanı sıra fotoğrafları arkadaşlarına veya akrabalarına göstermek isteyen kişilerde bulunmaktadır. Unutmayın ki bu işi tamamı ile profesyonel bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Fakat bu işi yapmak için nerelerde eğitim alınması gerektiğini maalesef pek çok kişi bilmemektedir.
Son olarak fotoğrafları nasıl düzenleyeceğinizi ve gerekli olan ekipmanları nasıl tanımlayacağınızı maalesef bilinmemektedir. Bu soruların cevaplarını gelin aşağıda detaylı bir şekilde verelim.
Doğum Fotoğrafçısı Olmak İçin Gereken Eğitimler
Her meslekte olduğu gibi doğum fotoğrafçısı olmak için de gerekli eğitimleri almanız gerekmektedir. Gerekli eğitimleri almadığınız durumda maalesef bu işi yapamazsınız. İlk olarak almanız gereken eğitim “temel fotoğrafçılık” eğitimi almanız gerekmektedir. Almanız gereken diğer eğitim yani kurs “ileri fotoğrafçılık ve doğum fotoğrafçılığı” eğitimi almanız gerekmektedir. Burada doğum fotoğrafçılığı ile ilgili bilgiler öğrenebilir ve profesyonel bir şekilde bu mesleği yapmaya başlayabilirsiniz.
Fakat unutmayın ki son zamanlarda bu mesleği yapmak isteyen kişilerin sayısının her geçen yılda artması sebebi ile anne ve babalar gibi hastane personelleri de daha temkinli davranmaya başlamıştır. Doğum fotoğrafçısı olmayan ve belgeleri olmayan kişilerin sayıları da artan bu oranla beraber artışa geçmiştir. Bu yüzden bu belgeleri almamanız durumunda bu işi rahatlık ile yapamazsınız. Bu yüzden sizlere verdiğim eğitimleri tamamlayıp sertifikaları almanız gerekmektedir. Son olarak bu işi yapmak için gereken ekipmanları iyi bir şekilde tanımanız gerektiğini unutmayın. Çünkü sürekli olarak stüdyoda fotoğraf çekmeyeceksiniz. Dışarıda, sahilde veya hastanede fotoğraf çekmeye uygun ekipmanlarınızın olması gerekmektedir.
Fotoğraf Nasıl Düzenlenir?
Çoğu kişi fotoğraf çektirmeye gittiği zaman fotoğrafçıların çekilen fotoğrafları düzenlediklerini görmüştür. Bunun asıl sebebi fotoğrafları daha güzel hale getirmeye çalışmaktadır. Bu yüzden bir fotoğrafçının çektiği fotoğrafların düzenleme işlemlerini yapması gerekmektedir. Bunun için ise Photoshop uygulamalarını bilmesi gerekir. En çok tercih edilen uygulamalar ise Lightroom ve Adobe Photoshop’dur. Bu tarz uygulamaları kullanarak fotoğrafın estetiğini arttırıp güzelleştirmeniz gelecek işleriniz için çok daha iyi olacaktır.
Fotoğrafı daha keskin ve daha güçlü bir hale getirdiğiniz zaman müşteri mutlaka fotoğrafını beğenecektir. Unutmayın ki çektiğiniz fotoğrafları beğenen pek çok kişi tekrardan fotoğraf çektirmek istediklerinde sizlerin yanına gelecektir. Bu sayede kazanacağınız paranın miktarını önemli bir boyutta arttırabilirsiniz. Önceliğiniz müşteri memnuiyeti olduğu zaman rahatlık ile para kazanabilirsiniz.
Doğum fotoğrafçısı olmak isteyen kişilerin aklında bulunan pek çok sorunun cevabını sizlere detaylı bir şekilde verdim. Eğer aklınıza takılan başka bir soru olursa bunuyorum kısmında belirtebilirsiniz.