İş hayatında yapılan hatalardan bahsedeceğimiz yazımıza hoş geldiniz. İş hayatı, aslında 20’li yaşlardan emekli olunan yaşa kadar ve hatta emekli olduktan sonra da devam eden geniş bir alanı kapsamaktadır. Sizler, iş hayatınız boyunca birçok hata yapabilir, aynı zamanda birçok başarı da elde edebilirsiniz. Bugün sizlerle bu detayları konuşacağız.
İş Hayatında Yapılan Hatalar
Özverili ve çalışkan olmak, dünya genelinde neden bu kadar zor anlamış değiliz. Zengin insanlarla normal standartlarda yaşayan insanlar arasında ne gibi farklar var bunu anlamak zorlaşmaya başladı. Ancak, yapılan tek bir hata sizinle beraber ömür boyu gelebilir ve aynı zamanda tüm hayatınızı baştan aşağı etkileyebilir. Şimdi, dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan yazımızı incelemeye başlayalım.
Kaynak Kullanımı
Kaynak kullanımı konusunda yapılan hatalar genellikle sektörü etkilemektedir. İş hayatında yapılan hatalar arasında, kaynakların düzenli kullanılmaması yada gerekli yerlere gerekli yatırımların yapılmaması yer almaktadır. Özellikle son zamanlarda, insanlarda ciddi bir savurganlık ve para hırsı oluşmaya başladı. Para ve sermaye kaynaklarınızı düzenli kullanmadığınız sürerce, bir hata ile hayatınızı yaşamaya devam edeceksiniz.
Kaynak kullanımı konusunda mutlaka ya sizin denetçi olmanız gerek yada bir denetçi oluşturmanız gerek. Eğer bir holding yada şirket yöneten biriyseniz, kaynak kullanımı konusunda daha dikkatli olmanız gerek. Aksi taktirde, kısa süre içerisinde iş hayatınızla ilgili istemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Acele ve Mantıksız Yatırımlar
İş hayatında yapılan hatalardan bir diğeri ise başlıktan anlayacağınız üzere acele ve mantıksız olan yatırımlardır. Yapılan yatırımlar, her geçen gün değerlenmeye ve ülke içerisinde büyümeye yol açmaktadır. Geçen sana aldığınız 300.000TL’lik bir otomobilin günümüzde 1.000.000TL olması şaşırtıcı bir şekilde insanları alışkanlığa sürükledi.
Ekonomi konuşmak istemiyoruz ancak, yaptığınız yatırımlar iş hayatınızın kalitesini etkileyecektir. Sizler, şirketiniz, dükkanınız yada kişisel olarak yaptığınız her yatırımdan ve olumlu olumsuz sonuçlarının tamamından sorumlusunuz.
Çalışanlar İle Bağlantı Kurma
Egoist ve despot bir patronu kimse sevmez. Hatta kimse onunla çalışmak istemez. İşte, iş sektöründe en çok bu noktada hata yapılmaktadır. Cafe sahibinin garsonu ezmesi, şirket yöneticisinin yazılım departmanındaki kişiyi azarlamasına kadar her nokta iş hayatında yapılan hataları oluşturmaktadır. Bunun yerine daha performanslı ve daha verimli bir iş hayatı için neden uğraşmıyorsunuz anlamak güç. Sizler, çalışanlarınıza zarar verdiğiniz sürece bir noktadan sonra da onlar size zarar verecek. Bunu anlamaya başladığınız anda iş konusunda daha da zirvelere ulaşmanız çok uzak sayılmayacaktır.
Çalışanlarınızla samimi olun demiyoruz ancak onlarla yakınlık kurun. Bir problemleri yada bir sorunları olduğu zaman buna çözüm üretmeye çalışın. Siz onlara sahip çıkarsanız, onlarda işlerine sahip çıkar. Son zamanlarda işten ayrılma ve işsiz kalma oranında ciddi bir artış görülüyor. İnsanlar neden durduk yere işlerini bıraksınlar hele ki bu ekonomide. Bu noktada ne demek istediğimizi çok daha iyi anladığınızı düşünüyoruz.
Tedarik ve Fiyatlandırma
İş hayatında yapılan hataların en başında tedarik ve fiyatlandırma gelmektedir. Bu noktada arkadaş ve dostla yapılan işlerin genellikle sorunlu bitmesi yada daha da kötüye gitmesi, bu maddeyi hazırlamamızın sebebini sizlere daha iyi bir şekilde açıklayacaktır.
Tedarik konusunda daha profesyonel ve anlaşabileceğiniz firmalarla çalışma sağlayın. Para ve fiyatlandırma konusunda ise aç gözlü olmak yerine adil ve kurtarıcı olun. 600 liraya aldığınız bir ürünü 3000TL’den satmaya çalışmak açıkcası bize biraz aç gözlülük olarak gelmektedir. Fiyatlandırma konusunda adil olduğunuz sürece, şirketinizin devamlılığı daha da hızlanacak ve garanti altına alınacaktır.